Zondagmorgen 6.00 uur🥱🥱

Nederland, Ede

Pff, ik zei gisteravond tegen Anja.
Ik begin het nu al een beetje zat te worden. Niet alles kunnen doen. Een zeurend been. Niet écht pijn maar wel de hele tijd aanwezig. De wonden en littekens die aan het genezen zijn.
En het jeukt. Je kent vast de uitspraak wel van je moeder toen je nog kind was. "Het is een goed teken als het jeukt. Dan geneest het😊". Ja, dat klopt. Maar daarmee jeukt het nog wel.

Verder vind ik het ik het een beetje lastig dat de stappen die ik maak voor mijn gevoel kleiner worden. Ik wil zo graag verder.

Genoeg gezeurd.
Even terug naar donderdag. Een beetje de vaste dingen gedaan. Redelijk vroeg wakker. Medicijnen innemen. Het ritme van het ziekenhuis toch maar een beetje vasthouden. Douchen. Aankleden.
Om een uurtje of 9.30 kwamen Brigitte (mijn leidinggevende) en vriend/collega Robert. En weer zo'n prachtige bos bloemen erbij. Ik word er steeds vrolijker van.
Gezellig even bijgekletst. Zelfs over de dingen van mijn werk😜.
Om 11.00 uur stond het volgende bezoekje alweer gepland. Agnès (onze predikant). Er wordt van alle kanten weer zo meegeleefd.
Daarna even rusten. In de middag een boodschapje Bellestein. Klein rondje gelopen. En een rondje van 10 kilometer gefiets. Volgens de arts goed voor de bloeddoorstroming dus dat ga ik iedere dag maar doen. Wel op een fiets met maximale ondersteuning aan. Het gaat in eerste instantie om de beweging. Nog niet teveel kracht zetten op het been. Omdat de arts nadrukkelijk zei dat fietsen goed was maar wel in een rustige omgeving, dus niet in de stad met veel drukte, voel ik mij nog wat onzeker. Opstappen is lastig. Hoeveel mag ik erop steunen. Ik doe maar voorzichtig.
En dan is het maar zo weer tijd om naar bed te gaan.
Vrijdagmorgen. Het bekende ritueel. Heerlijk gedoucht. Maar bij het afdrogen zie ik dat het plastic dat over de schaafwond gedaan is aan de bovenkant niet meer goed dicht zat. Dit moest 3 weken blijven zitten. Maar nu is het helemaal volgelopen met water😬.
Dus het plastic aan de onderkant maar open geknipt en zoveel mogelijk water eruit gedrukt. Maar even overleggen met het ziekenhuis wat ik hiermee aan moet.
Gebeld en ik kreeg een receptioniste van de poli aan de lijn die vanuit huis werkt. Alle kaakchirurgen zijn naar een landelijke dag☹️. Ze zou een mail sturen naar de afdelingsarts in de hoop dat die contact zou opnemen. Helaas, geen mens gesproken. Ik vind dit een vreemde gang van zaken. Maar goed. Dan toch later Buurtzorg maar gebeld. Zij kenden mij nog van de vorige keren. 's Middags kwamen zij even kijken en hebben de wond opnieuw verbonden. Alleen mocht ik met dit spul niet douchen zonder douchehoes.
Ik moest vandaag toch nog een rondje fietsen en gelijk in het dorp eentje gekocht. Het rondje was nu 13 kilometer. Elke dag een stukje verder.
En zo gaat ook deze dag weer voorbij.
Zaterdag misschien toch weer teveel gedaan. Boodschap Bellestein. En voor het eerste een groter rondje gelopen. Rondje vijver. Even rusten. Gas getankt met de auto. Dus voor het eerst weer auto gereden. Dit ging goed want we rijden een automaat. Gelijk de auto maar even gewassen. Hè, verdorie. Ik zie nu dat iemand tegen het nummerbord aan de voorkant aangereden is. Plastic houder gebroken en bord krom.
Dus even langs de autoshop een nieuwe houder gehaald en gemonteerd. En nu was ik het helemaal zat. Baal dat ik geen zin meer heb om dingen te doen. Dat hoeft natuurlijk ook niet. Ik ben thuis om te herstellen maar ik wil zo graag.
Dan maar vanuit bed de kwalificatie van de F1 kijken.
Alweer een dag.

Het is misschien een beetje uitgebreid verhaaltje geworden maar ik gebruik dit blog ook als dagboekje voor mijzelf😉. Dan kan ik nog eens teruglezen hoe het allemaal ging.

Geschreven door

Al 11 reacties bij dit reisverslag

Hallo Hans, voor iemand die rustig aan moet doen om te herstellen doe je vrij veel! 'petje af voor jou!! Ik ken trouwens ook nog een uitdrukking die mijn, en waarschijnlijk ook jouw ouders, regelmatig/vaak lieten vallen: "Geduld is een schone zaak" 😉 Heel veel sterke bij het herstel Hans. 💐

Frits Bijl 2023-05-28 07:24:40

Hoi Hans, Ik moet altijd om je lachen zoals je schrijft 😀 tis niet leuk om te lezen dat je er een beetje doorheen zit, maar bedenk wat het je straks brengt als je een maand verder bent. Blijf stap voor stap maken dan kom je ook waar je wil zijn toch Dikke Knuffel en ga zo door Anita

Anita 2023-05-28 08:32:04

Beste Hans, Rustig aan staat volgens mij niet in jouw woordenboek 😁 je bent zo te lezen behoorlijk actief! Take care 🍀

Corrinne van Pommeren-de Groot 2023-05-28 09:26:24

Super Hans hoe jij het allemaal doet. Respect.

Jaap en Yvonne 2023-05-28 09:40:17

Hoi Hans, Je doet al best veel!,👍

Peter 2023-05-28 11:26:44

Hoi Hans, tja niks doen en herstellen. Daar versta ik toch iets anders onder dan wat je ons laat lezen. Geweldig goed, en zit dus veel energie in je. 👍 Maar verdelen tussen actief zijn en rust in wel te leren. 🙂

Ria 2023-05-28 13:12:52

Ik was te snel wat ik wil zeggen is ga zodoor maar zorg voor dat er energie overblijft zodat je lichaam in rust kan herstellen Hartelijke groeten, Ria

Ria 2023-05-28 13:15:02

Kan me voorstellen dat je het zát wordt Hans, omdat je nog niet kan wat je zou willen. Maaaaaaaar kijk eens wáár je al vandaan komt, ppppppffffftttt .Je kán en doet al heel veel joh. Maar ja de mens wil na een operatie, direct alles wee kunnen hé. Neem je tijd er voor Hans, iedere dag een stapje, hoe klein is al een vooruit gang. En wát een pracht bloemen, daar krijg je ook weer moed van, evenals de rondjes rond de Victoria Vesta vijver, pracht foto’s. Succes, sterkte, geduld, moed en inspiratie

Wil 2023-05-28 14:00:13

Dank weer voor je update Hans, je bent goed bezig en je wat druk maken over je nummerbord is volgens mij een goed teken 😊

Rolf 2023-05-28 15:21:49

Als het niet snel genoeg gaat, ga je maar naar snelheid kijken 😀Zo fijn dat je weer wat kunt doen en tegenslagen horen daar soms ook bij. Leuke afleiding door bezoek en mooie bloemen! Iedere dag een stapje verder!

John en Hettie 2023-05-28 19:58:06

Hoi Hans, Mooi uitgebreid verslag, nog steeds positief en optimistisch dat je er zo af en toe een beetje doorheen zit en het zat ben is heel begrijpelijk. Petje af ! Bij ons in de buurt is een transportbedrijf met de naam in grote letters op de auto's t.w. "G.A. Doorzo" Op jou van toepassing Hans, jij doet dit al.

Ton en Ditte 2023-05-29 14:19:07
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.