De druktank

Nederland, Ede

De druktank, zoals ze dat noemen.

Vanochtend was het dan zover.
6.30 uur liep de wekker af, want om 07.15 uur zou de taxi voor komen rijden.

Ik was eerst nog van plan om een tabletje in te nemen om wat rustiger te worden, maar dat heb ik toch maar niet gedaan. "Gewoon" tegen mijzelf gezegd "Dit ga ik gewoon doen, dit kan ik".

De taxi was op tijd. En er was weinig verkeer. Dus om 7.37 liep ik het ziekenhuis in Arnhem binnen. Ik hoefde er pas om 08.15 uur te zijn.
Langzaam druppelde het vol met mensen. Allemaal even vriendelijk en hartelijk. Ik moest nog even een masker passen. Om 08.30 uur gingen we met 9 mensen de tank in. Naast mij een verpleegkundige die mij zou helpen met het "klaren". In begin was dit even lastig. Je weet niet precies wat je moet voelen en hoe je moet klaren. Bij mij hielp het om iedere keer kleine slokjes water te nemen.
Toen de tank op druk was (dit is hetzelfde alsof je 15 meter onder water bent) mocht het masker op. Toen het masker goed zat
ging de verpleegkundige via de sluis naar buiten.
Ik had een boek en een puzzelboekje mee genomen. Maar er werd ook een film opgezet. Dusnde boekjes heb ik niet in gekeken. "Terug naar de kust". Een film die aardig boeit. De eerste 20 minuten duurde wat lang en was ik veel met mijn ademhaling bezig. Dan was er 5 minuten pauze en mocht het masker ook af. Even wat water drinken. En dat was wel nodig want van de zuurstof krijg je een droge mond.
Daarna weer verder met de film. En iedere keer verbaasde het mij weer dat het alweer tijd was voor een pauze.
De laatste 10 minuten werd de druk weer afgebouwd. Hierbij moest je af te toe wat slikken maar verder ging het vanzelf.
Om 10.30 uur ging de deur weer open en stapten we met z'n allen weer naar buiten.
Zo..... dat was sessie 1.

Vanochtend nog overleg gehad met de arts in Arnhem. Het is de bedoeling om 30 sessies voor de operatie te doen. En 10 keer na de operatie.
Dus ik ben nog wel even bezig.

Vanavond maar een beetje op tijd naar bed want morgen hetzelfde vroege ritueel.

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Hans, wat moet jij toch allemaal doorstaan? Ik vind het zo knap van jou dat je dat allemaal al ondergaan hebt. Jij hebt bewezen, jij kunt het. Heel veel groetjes en sterkte voor het verdere traject.

Els 2019-10-14 13:36:41

Kunnen ze de volgende sessie niet 'Das Boot', 'Crimson Tide' of 'The hunt for the red october' laten zien? Blijf je tenminste in de sfeer! Geintje natuurlijk, helemaal top dat je deze eerste klus ook weer geklaard hebt Hans!

Wouter en Corinne 2019-10-14 14:34:20

Hoi Hans, petje af voor hoe je dit allemaal doorstaat. Wat is eigenlijk de bedoeling van die zuurstof/druktherapie? Ik wens je in ieder geval veel sterkte! Groetjes, Truus

Truus Willemse 2019-10-14 18:18:49

Wow wat heb je dat goed doorstaan! Ondanks dat je er tegenop zag, heb je het maar mooi gedaan. Een goede eerste stap.

christien 2019-10-14 21:05:07

Heel veel succes en sterkte met de aankomende behandelingen. Zet ‘m op!

Jaap Schurink 2019-10-14 21:36:07

Goh Hans Je zag er vresenlijk tegen op maar ik begrijp uit je verhaal dat het mee gevallen is Wat doorsta je dit allemaal goed man Echt petje af hoor Heb zo veel bewondering voor jou En nu duimen dat dit aan slaat Dikke knuffel van mij 😘😘

Anita 2019-10-15 12:34:07

De eerste keren zijn vast achter de rug! Heel veel sterkte en hou vol!! Liefs, Kees en MInke

Kees en Minke 2019-10-15 20:29:56

Respect Hans, je bent een topper !!

AP 2019-10-16 11:26:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.