Weer een dag verder in herstel.

Nederland, Utrecht

Na een iets betere nacht, niet geweldig maar toch, kwamen ze om 6 uur alweer de eerste controles doen. Lieve verpleegsters hoor, maar zooo vroeg🥴🤔.
Maar ik ben niet de enige op de afdeling dus men heeft een heel aantal af te handelen zo in de ochtend. Controles waren goed. Alleen iets verhoging. Maar dat hoort er vooralsnog bij. Het lichaam is keihard aan het werk. Na twee soorten antibiotica door het infuus en nog even wat gedommeld te hebben stond mijn kamer om 8 uur met twee artsen en drie verpleegkundigen vol.
Iedereen even kijken. Zag er allemaal goed uit.
Eea is flink opgezet. Als dat maar goed komt denk ik dan wel. Wat een zwelling en wat een littekens. We wachten het maar rustig af. Zodra het kan weer naar fysio om de huid soepel te houden.

Even op de postoel. Het is niet anders. Door alle slangen en onderbeen in het gips is verplaatsen naar het toilet zelf lastig.
Daar komt mijn eigen arts/chirurg binnen lopen.
Hij heeft alles goed bekeken en was tevreden. De drain mocht eruit gehaald worden en er moest een röntgenfoto gemaakt worden. Dus even afwachten wanneer.
Om 10.00 uur is de afspraak voor de foto. Dus voor die tijd wassen en een schoon shirt aan. Even voor 10 word ik opgehaald door iemand van patiënten vervoer. In de rolstoel naar beneden.
Terug op de afdeling was ik blij dat ik weer in mijn bed lag. Pfff, lijkt wel lopen van een marathon.
Om een uur of twee appte Bart of ie even langs mocht komen. Tuurlijk gezellig. Bart zit of de HU. Direct tegenover het ziekenhuis. Dus dat is makkelijk.
Hij heeft weer een groot aantal kaarten opgehangen. Zo fijn om te krijgen.
Vanavond is Anja een poosje geweest.
Ook zij nam nog de nodige kaarten mee die thuis waren bezorgd. Het bord begint al aardig vol te worden.😊.
Het is nu tegen 22.00 uur. Merk dat er weer heel wat gedaan is vandaag. Het laatste antibiotica infuus loopt. Dus misschien mag er morgen het laatste naaldje uit mijn lichaam. Dan ben ik nog meer mobiel. Gips eraf, oefenen met de fysio. Dat staat morgen op het programma. Dus goed uitgerust zijn is belangrijk. Daarom neem ik toch maar een slaappilletje in.
Vanavond even gekeken in mijn dossier van het ziekenhuis. Daar stond de vermoedelijke ontslagdatum in. Dat zou donderdag zijn.🥴🤔
Best wel heel snel.
Maar goed, eerst maar afwachten of alles goed blijft gaan. En dan komt thuis natuurlijk het échte werk. Herstellen en conditie opdoen. Want de conditie is wel heel ver te zoeken.
Tot later.

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Klinkt allemaal hoopgevend. Kun je nu wel praten, vraag ik mij af?

Robert 2023-05-15 22:40:40

Dat klinkt goed, zeg! Valt nog niet mee, maar donderdag is al heel gauw!

John en Hettie 2023-05-15 22:43:52

Mooi vooruitzicht donderdag.

Bram 2023-05-15 22:50:33

Inderdaad joh, wat een littekens, maar deze genezen sneller dan je denkt. En is niet “belangrijk”. Wat een impact allemaal weer. Maar hopelijk mag je donderdag dan weer naar huis. Écht wel snel na zo’n ingreep. Dan begint het “echte” werk naar herstel en conditie 🥵opbouw. Logisch dat deze ook nu op z’n negatieve stand staat.😨🫣 Slapen 💤 😴 is nu ook heel belangrijk, want je lichaam heeft veel te verduren gehad en is hard aan het werk, voor genezing. 🥵

Wil (de Rek) 2023-05-15 23:04:15

Heel veel respect voor hoe je alles doorstaat Hans. Wat een ingreep, slaap lekker en op naar morgen, zet m op!

Rolf 2023-05-15 23:09:41

Fijn dat je ons zo op de hoogte houdt en iedere dag een stukje beter net herstel he. Ik hoop dat je een rustige nacht ingaat en goed kunt slapen. Truste Hans 😘

Gea 2023-05-15 23:50:54

Hoi Hans, ondanks de zware ingreep klinkt het hoopvol, maar het ziet er inderdaad best wel opgezwollen uit, maar natuurlijk niet zo gek als alles open moest. Iedere dag een stukje voorwaarts, hopenlijk op naar donderdag!

Hans E 2023-05-16 10:05:15

Hoop dat je vannacht lekker hebt geslapen. Gips eraf? Veel respect hoe je dit allemaal doet! Kom op hè! Ingrid en Arne

Arne 2023-05-16 14:23:30
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.