Ach ja, iedere dag een stukje beter!

Nederland, Ede

Ach ja, iedere dag een stukje beter.
Soms een kleine terugval.
Ik probeer iedere dag wel wat te doen. Zoals zaterdag.
Boodschapje. Auto (laten) wassen.
Samen met Jasper de zomerbanden op de auto.  Dat werd echt wel tijd. 😜
Verder iedere dag het rondje om de vijver. Een blokje om van 20 minuten. Soms maak ik het rondje wat langer.
En dan maar weer uitrusten. Vrijdag ben ik naar het ziekenhuis geweest . De radioloog was tevreden. Ze vond dat ik goed vooruit gegaan was.
Mijn mond en tong is op een paar plaatsen nog niet helemaal genezen maar het gaat vooruit.
Over 6-8 weken terugkomen voor controle. Maar dan bij de KNO arts. Hij neemt de controles verder over.
Wat betreft voeding ben ik gisteren  begonnen met vloeibare drinkvoeding in combinatie met sondevoeding. De flesjes overdag en de sonde voor de nacht.
Verder wordt er een traject opgestart voor logopedie. Mijn tong doet niet wat ie moet doen.
Daarom is eten zo lastig. Van de week geprobeerd om kleine stukjes brood te eten maar die krijg ik niet weggewerkt.
Daarom eerst maar opbouwen met wat vla en dikke soep ofzo.

Wel is het speeksel nog een probleem. Doordat mijn tong niet wil, krijg ik dat niet voldoende weggeslikt. En dat is vervelend. Terwijl ik  juist in de nacht een droge mond heb🤔. Dus vaak wakker en dan maar weer een slokje water. Daarom ook niet altijd uitgerust wakker worden.
Vandaag had ik een echte offday. Helemaal nergens zin in en het even niet zien zitten. Het zal er wel bijhoren maar het voelt niet fijn.
Ik moet bekijken wat ik hier mee moet. Misschien goed om hier met een professional over te praten.
Groetjes

Geschreven door

Al 11 reacties bij dit reisverslag

Goed Hans. Fijn te zien dat je vooruit gaat. Lastig te lezen, maar vooral voor jou dat het geen makkelijke weg is. Laat je coachen, zou ik zeggen!

Robert 2019-05-19 20:40:17

Hans, mooi dat je ook je wat slechtere moment deelt. Een off-day is normaal, die hebben we allemaal wel eens. We hopen dat het snel weer beter gaat met kauwen en slikken, dan wordt het allemaal weer een beetje normaler. Sterkte en we denken aan jullie.

Johan E. 2019-05-19 21:07:53

Hans het zal allemaal niet meevallen voor jou, maar ik vind het bewonderenswaardig hoe jij je er doorheen slaat met alle ups en downs. Fijn dat het stukje bij beetje weer de goede kant op gaat. Sterkte de komende tijd.

Jaap Schurink 2019-05-19 22:15:58

Sterkte Hans!

Michiel Wind 2019-05-19 22:28:54

Hoi Hans, Fijn om te horen dat het met kleine beetjes vooruit gaat! Dat je worstelt met dingen die minder snel vooruit gaan is dan natuurlijk heel normaal! Het lijkt me een gevecht tegen de tijd, er is veel tijd nodig om kleine beetjes vooruit te kunnen gaan, en dat is heel moeilijk. Ik hoop dat je iemand krijgt die je daarin kan ondersteunen en naar de betere toekomst kan brengen! Hou vol, hoe moeilijk ook!!

Hans v/d S 2019-05-20 09:11:03

Hoi Hans Het is heel begrijpelijk dat je ht soms even niet zit zitten, het is ook een zware tijd voor je ( jullie) geweest, Wel goed om te horen dat ht stukje bij beetje beter gaat. Je bent een bikkel. Heel veel sterkte.Lfs.🌹🌻

Doreth 2019-05-20 20:43:15

Houd je taai Hans, heel veel beterschap toegewenst, groeten Trudy

Trudy 2019-05-20 21:58:58

Hallo Hans, Ik kan mij voorstellen dat je het af en toe niet meer ziet zitten, maar kijk eens wat je al heb doorstaan en gered hebt , jij gaat dit ook redden ( ik weet dat dit makkelijk klinkt ) je bent een bikkel ,jij Anja en de kids jullie gaan dit redden en neem alle hulp die je denkt nodig te hebben. Veel liefs Dorrie

Dorrie 2019-05-21 14:26:21

Hoi Hans In jou situatie mag je wel vaker een off dag hebben dacht ik toch Moet je kijken waar je vandaan komt Maar je gaat de berg weer op en dat moet toch goed voelen Pak alle hulp die je krijgen kan In mijn ogen ben je een kanjer Dikke knuffel Anita 😘

Anita 2019-05-21 23:01:51

Hoi Hans, Wat goed dat je bezig bent met de dagelijkse dingen zoals wandelen, geeft afleiding en je kunt ervaren dat de buitenlucht energie en rust kan geven. Ik heb nog steeds veel bewondering zoals je werkt aan het terug komen in je eigen levensritme. Heel veel energie toegewenst. Groetjes, Ria

Ria, 2019-05-22 10:34:34

Fijn im te horen dat het met kleine stapjes voorruit gaat. De moeilijke dagen lijkt me niet meer dan logische..Het is nogal wat om te verwerken..Mischien wel goed om te gaan praten.Heel veel sterkte Hans

Alex en Jessica 2019-05-24 16:57:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.