Lägerplats Skogeholm

Nederland, tilburg

Een lange reis vandaag. 's Ochtends- zeker voor ons doen - vroeg vertrokken en met de auto vol met bagage, een tent, slaapzakken eten voor onderweg etc etc de weg op.
Het eerste stuk van de route natuurlijk superbekend, naar Nijmegen, en even boven Nijmegen Duitsland in, de Autobahn op. Hier en daar werkzaamheden, waardoor de reis toch altijd langer wordt dan je plant.. En we moesten helemaal naar het Noorden, naar Puttgarden, waar we de veerpont naar Rødby namen.
Vandaar is het een tamelijk eentonige weg dwars door Denemarken tot aan de Øresundbrug bij Kopenhagen.
Helaas, Berber werd misselijk onderweg, het werd vrij ernstig toen we net in Denemarken van de pont afreden. Tjsa, wat te doen? Stoppen was ook niet echt een optie.
We hadden nog pakweg anderhalf uur te rijden tot ons einddoel, een kampeerplek in Zweden. Dus doorrijden maar en een zieke Berber achterin....
Over de brug naar Zweden ging goed, ik vond het fantastisch dat een keertje te doen:-). Aan de Zweedse kant stond politie. Wat we kwamen doen. Of we drugs bij ons hadden? Ik vond het toch wel even een spannend momentje, we kwamen op een raar tijdstip daar aan, en achterin zat iemand die overduidelijk niet lekker was. Rustig blijven en aardig doen tegen de Zweedse polis was het devies. Gelukkig mochten we vrij snel doorrijden en gingen ze niet de hele auto overhoop halen. We hadden niets belastends bij ons, maar gezien de omstandigheden was dat extra vervelend geweest.
Me aan de plaatselijke verkeersregels houdend reed ik zo snel als mogelijk naar Lägerplats Skogeholm, ons einddoel. Een gratis kampeerplek met enige basisvoorzieningen.
22.30 uur kwamen we er ongeveer aan. Helaas was het al donker. Maar ja, de tent moest wel opgezet. Zo goed als het ging dat gedaan.
En vlàk daarna begon het te regenen als pijpenstelen. De hele nacht...... Ondanks dat hij in het donker opgezet was, lekte hij maar een heel klein beetje in één hoek. bij mij :-). We lagen net, toen kwamen er een stel mensen uit het nabijgelegen dorp onder het afdak daar "gezellig" zitten kletsen. Ze trokken zich niets aan van de regen en praatten luidkeels. Berber had dopjes in, en was doodziek, die sliep er dwars doorheen. Annet en ik hadden er iets meer last van. Om halfdrie 's nachts taaiden ze eindelijk af. Aso's....... Enfin, toch nog wat geslapen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.