Van musea met Corfu's pracht tot heuse avond talentenjacht..

Griekenland, Gouvia

Vandaag was de planning minder strak. We hadden een onvangst door de burgemeester om 10 uur, waarvoor we ruim optijd waren, (spoiler) maar er was geen burgemeester. Het tweede geplande event was het avondeten om 18.00 waar we 8 minuten later gepland aankwamen. Later meer hierover.
Na het ontbijt, wederom met traditioneel brood, vertrokken we naar Kerkyra waar we een ontmoeting zouden hebben met de burgemeester en een rondleiding zouden krijgen in het Aziatisch museum.
Zoals het gaat met Grieken is de organisatie van dit soort evenementen onbegonnen werk. Het hoe en wat wordt pas duidelijk als het evenement begint. Wij waren dus optijd op de juiste locatie maar er waren geen Grieken. Na een kwartier is mevrouw Stals op iemand afgestapt, die achteraf inderdaad te maken had met onze activiteit. We werden ontvangen door twee vertegenwoordigers van de burgemeester, want de burgemeester was er zelf niet bij, het is wel Griekenland. Eén van de vertegenwoordigers was een geschiedenis docent aan de universiteit. Hij kom ons vanalles vertellen over de geschiedenis van het eiland en de 200 jaar van onafhankelijkheid van Griekenland. In het museum was hier ook een mooie expositie van te zien.
De rondleiding met de kunstenaar was ook erg interessant vanwege zijn speciale schildertechniek en de onderwerpkeuze, namelijk Corfu by night.
Na kort nog even het Aziatisch museum bekeken te hebben vertrokken we naar Kassiopi, een mooi badplaatsje. Aangezien het ver na lunchtijd was kregen de kinderen eerst de mogelijkheid om wat te eten voordat we een mooie baai bezochten. De foto's die de kinderen stuurden van het eten waren weer om van te watertanden.
Vanwege de wind waren er flinke golven in de baai maar dat weerhield sommige leerlingen niet om het idee op te vatten om naar Albanië te willen zwemmen.. uiteindelijk is dit plan niet doorgezet omdat, ondanks dat je Albanië goed kan zien liggen, het toch nog een eind zwemmen was.
Weer terug bij de appartementen werd even snel iets anders aangetrokken waarna we door konden naar het restaurant voor het avondeten. Omdat we redelijk laat lunch hadden gehad was de avondmaaltijd misschien wat veel maar het smaakte desondanks weer goed.
Het avondprogramma was een karaoke avond, idee van de leerlingen. In de appartementen werden liedjes voorbereid. Zo was er onderandere een playback van Abba met geweldig dansje, de onvermijdelijke 'oh oh oh Temara' voor mevrouw Beij en een geweldig zelf gemaakte tekst op 'Sweet Caroline'. We genoten van het enthousiasme en de creativiteit van onze leerlingen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.