WK Robocup Montreal dag 3

Canada, Montréal

Maandag, de eerste wedstrijddag en we beginnen deze dag met krachtvoer. Gekookte eitjes, yoghurt en de stukken fruit worden smakelijk naar binnen gewerkt en de spullen worden bij elkaar gezocht. Om half 9 is er een mentor meeting waar de laatste info gegeven wordt over de komende dagen, dan wordt ook het wedstrijdschema bekend gemaakt. De eerste wedstrijden beginnen om 10 uur en wij moeten meteen aantreden, dan ben je er ook van af zullen we maar zeggen. Door de grootte van de robot en het krappe parcours is dit eerste veld een echte uitdaging. Daar zijn we natuurlijk voor hier! Helaas komt de robot vast te zitten onder een helling en trekt een van de sensoren los. Tijdens een run mag er niets meer veranderd worden dus deze sensor bungelt er een beetje achteraan. Het lukt allemaal net niet helemaal en dat is teleurstellend. Hard gewerkt en hoge verwachtingen maar helaas laat de robot het vooralsnog afweten. Na de run wordt de schade opgemaakt en kort besproken wat goed en wat fout ging. Eigenlijk was het helemaal niet zo'n slechte run, het is gewoon ontzettend balen dat de robot stuk ging.

Run twee is nog anderhalf uur van ons vandaan en dus gaan we aan de slag met het herstellen van onze robot. De tweede, derde en vierde run hebben niets anders dan problemen gegeven; De robot kwam niet van de plek. Ontzettend balen als je op het WK staat en de foutmelding in de robot steeds weer opnieuw verschijnt bij de start van een run, maar tijdens het testen niets aan de hand is. Uiteindelijk blijkt dat de eerste run toch meer kapot heeft gemaakt dan verwacht. Meerdere sensoren en een motor zijn dusdanig beschadigd dat deze geen signaal meer af kunnen geven of verwerken en, helaas, zegt onze robot dan: ik mis iets, iets reageert niet op mijn signaal, ik doe helemaal niks meer (een echte puber dus).

Al snel komt een wijze uitspraak van Gijs; "Laat ons zeggen dat het dit jaar een functioneel WK wordt". Functioneel in vele opzichten, want ondanks dat de robot het even niet doet, is vandaag ontzettend leerzaam!
Er worden contacten gelegd met vele andere teams om te kijken hoe problemen aangepakt worden en hoe zaken opgelost kunnen worden. Ook worden de contacten met de verschillende universiteiten opgezet. Wat een enorm toffe dingen worden hier gebouwd.

Ook aan onze robot wordt flink gesleuteld, morgen zijn er nieuwe wedstrijden en dan willen we natuurlijk zo goed mogelijk voor de dag komen. Rond half 6 is het toch echt tijd om even afstand te doen van de laptop en robot, anders worden er fouten gemaakt. We gaan kijken bij het team van de TU Eindhoven, daar wordt gevoetbald met robots. Wat een machines zijn dit dan!! Niet normaal.. en het gaat er echt hard aan toe. Dan wordt het alweer tijd voor een stevige avondmaaltijd. We vinden een 3 amigos in het congresgebouw, ideaal want het regent ontzettend hard buiten. Hier wordt alweer gelachen, gegrapt en vooral goed gegeten.

Dag 3, een dag vol leermomenten en vooral een mooie uitgangspositie voor morgen: het gaat morgen vast beter!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.