Dag 23 Rustdag Pézenas

Frankrijk, Pézenas

Na eens lekker uitgeslapen te hebben tot een uur of 8 zouden we om 9 uur het ontbijt geserveerd krijgen, helaas hadden Bart en Bernadette zich verslapen en kwam het ontbijt een Limburgs kwartiertje later....Hopelijk zijn ze morgen wel op tijd als de plicht weer roept!!
Zoals gisteren al benoemd is er Braderie in het dorp en werden we vanmorgen vrolijk begeleid door de plaatselijke harmonie toen we het dorp in liepen.
Het was al een drukte van belang met pony's, springkussens, oud Franse spellen en vooral veel (we zullen ze maar enthousiast noemen) gillende kinderen.
Na een heerlijke wandeling door het prachtige oude gedeelte van Pézenas met talloze winkeltjes en kunst boetiekjes was het tijd om de plaatselijke horeca een hart onder de riem te steken. Na enig speurwerk vonden we een prima terras waar zelfs de cappuccino uitstekend te drinken was, helaas hadden ze geen gebak😟 maar even verder lag gelukkig een prima bakker waar we toch nog wat lekkers konden scoren.
De wolken waren inmiddels door de zon opgelost en de temperatuur liep weer lekker op, we besloten daarom maar even terug te gaan naar ons appartement om ons om te kleden en meteen maar ff ons gebak op te eten.
Aansluitend was het tijd voor een bezichtiging van het andere deel van de stad en een kleine lunch waarna we toch maar weer ff zijn gaan uit buiken in onze woning zodat we ook nog wat formule 1 en wk wielrennen konden volgen.
Uiteraard stemde ik daarna voluit er mee in om nog even wat te gaan wandelen door de winkelstraatjes.....het is een heel rustgevend gevoel als je weet dat er, in verband met ruimtegebrek, niks gekocht kan worden😂😂
De zin was dus weer vlug over en na het spelen van enkele oud Franse spellen besloten we maar weer een terras op te gaan om een paar Afligemmetjes te nuttigen (Tis hier echt zo'n dorp uit die reclame😃)
Nu gaan we ons langzaam opmaken voor het avondeten en weer op tijd onder de wol.
Er volgen nog 5 pittige dagen richting onze eindbestemming, maar we gaan er vol goede moed aan beginnen morgen met een etappe van een kleine 100km richting Bizanet.

Sabientjes weer update;
Vanmorgen was het nog licht bewolkt en 18'
Vanmiddag was het zonnig en 27'
De wind trok vanmiddag stevig aan (maar daar heb je met lopen weinig last van😃)

Zoals al gezegd, vandaag weer op tijd naar bed
En dan melden we ons morgen weer vanuit Bizanet
Esther en Pascal

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Jammer dat het ontbijt iets later was, maar zag er nog steeds heel smakelijk uit 😋 leuk om te zien dat er allemaal spelletjes in de buurt waren om te doen 🙊 nou geniet van het avondeten, een goede nachtrust en veel succes morgen! Groetjes, Isha en zenci🐶

Isha 2021-09-26 19:15:32

Die gebakjes zijn iedere keer weer te mooi om op te eten. Altijd leuk een braderie in een Frans dorp en dan ook nog met ouderwetse spelletjes…. kan je dag toch niet meer stuk.

Pascalle 2021-09-26 19:25:32

Veel succes met de laatste paar dagen fietsen wat een geweldig avontuur🌞🚴🏻☀️

Brigiet 2021-09-26 20:19:57

Iets later het ontbijt en daarna van van alles genieten op deze dag. Na het avond eten , op tijd naar bed voor de dag van morgen. Groeten Pa de Wit

Pa de Wit. 2021-09-26 21:09:49

Heerlijk jullie dik verdiende rustdag. Jullie zien er nog steeds stralend uit. En zo te zien een leuke dag gehad. Morgen op naar de laatste paar dagen van jullie geweldige reis. Die ik iedere avond met veel plezier lees.

Danielle 2021-09-26 21:37:21

Heerlijk, eindelijk weer een rustdag na al dat ploeteren op de pedalen. Pezenas is een mooi stadje om lekker te genieten van een Belgisch biertje😂 Geniet ervan, er komen nog 5 mooie dagen!

Johan en Richard 2021-09-26 21:57:59

Lekker relax dagje zo! Vooral ook veel cultuur gesnoven daar, ook belangrijk. Hopelijk waren de Affligems lekker en hebben jullie niet teveel last ondervonden van de enthousiaste kinderen.. Liefs vanuit Eindhoven, Armijn & Raoul

Armijn en Raoul 2021-10-01 15:58:32
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.