Dag 16 Ventimiglia rustdag

Italië, Ventimiglia

Na een heerlijke nacht in ons appartement lekker uitgeslapen en weer fris opgestaan.
We hadden gisteravond nog alle inkopen gedaan dus we konden rustig aanschuiven aan ons zelfgemaakte ontbijt.
Buiten scheen de zon al volop dus het was tijd voor wat fietsonderhoud. Onze trouwe tweewielers hebben behoorlijk wat te lijden met ons, alles piepte en kraakte zo ongeveer maar een beetje olie doet wonderen....hopen we😃
Ook maar meteen de schoen plaatjes vervangen want deze waren na onze hazelnoot wandeling helemaal afgesleten.
Het waaide inmiddels behoorlijk en de golven werden hoger en hoger, tijd dus voor een wandeling over de boulevard om dit prachtige natuurverschijnsel te bekijken. Aansluitend wilden wij richting het centrum, alleen heeft Ventimiglia niet echt een centrum zoals wij dat kennen. Aangezien het zondag is, zijn de meeste winkels hier gesloten, zo ook de plaatselijke fietsenmaker.
Er bleef dus weinig anders over om maar een terras op te zoeken😃 en nog wat verder te slenteren door de stad.
Na een prima lunch ook nog even naar het oude gedeelte en haven van Ventimiglia geweest, inclusief bezoek aan een wijnbar.
De wind is inmiddels gaan liggen, en wij gaan ons opfrissen voor het avondeten.
Vanavond weer op tijd naar bed want morgen wacht weer een pittige dag met de de nodige beklimmingen en zo als nu verwacht wordt weer veel wind richting Grasse in Frankrijk.

Sabientjes weer update;
Het was vandaag een heerlijke warme dag met een temperatuur rond de 30' en een behoorlijke stevige zeewind.

À demain vanuit Grasse (zou het daar groener zijn??)
Esther en Pascal

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Heerlijk zo’n relaxte dag tussendoor. Veel succes voor norgen🍀

Anke Allzer 2021-09-19 20:19:22

Dik ver diende rustdag .

Danielle 2021-09-19 21:01:29

Jullie ontbijt. Fietsen olie. De boulevard, enkele bezienswaardigheden weer na de B&B. Een goede nachtrust gewenst voor de dag van morgen. Pittige dag. Groeten Pa.

Pa de Wit 2021-09-19 21:20:49

Geniet van jullie rustdag. Is veel te snel voorbij en moeten jullie weer aan de bak (fiets)

Pascalle 2021-09-19 21:21:10

Succes morgen in de bergen naar Grasse

Johan Dh 2021-09-19 22:37:19

Zo te zien zijn jullie heerlijk relaxed op de rustdag in het mooie Ventimiglia. De zon schijnt volop en de golven beuken op het strand. Wat wil je meer. Misschien een fietsenmaker die open is, maar die houdt de hele dag Siesta. Die brug is wel bijzonder inderdaad, want gaat nergens heen zo. Was het geld op om hem af te bouwen of is het laatste deel alweer weg geslagen? Morgen naar Grasse, de stad van de parfum! De Côte d’ Azur is prachtig, maar verre van vlak en ook Grasse ligt nou niet bepaald in de polder. Gelukkig hebben jullie al zoveel hellingen bedwongen, dat wij ons er geen enkele zorgen over maken dat jullie weer heelhuids de finish gaan halen. Met een heerlijk Italiaans diner vanavond en wat lekkere gateaux morgen in Frankrijk als basis gaat het jullie vast weer lukken. Wij wensen jullie beaucoup de plaisir et succes!

Johan en Richard 2021-09-19 22:44:23

Jullie hebben het toch slecht he😂 Ziet er heel mooi uit daar! Alvast een fijne nacht en heel veel succes morgen! Goed bezig👍👍

Milan 2021-09-19 23:07:44

Jullie fietsen nu de klassieker Milaan-San Remo geweldige prestatie 49 jaar geleden was Ventimiglia onze eerste vakantie.Nog een voorspoedige tocht toegewenst toppers!

Jacques 2021-09-20 12:36:25

Genieten deze rustdag! Welverdiend ook, ook voor jullie stalen (of toch carbon) rossen. Pluk de dag, geniet van de zon en rust lekker uit voor morgen. Liefs vanuit Eindhoven, Armijn & Raoul

Armijn en Raoul 2021-10-01 14:22:44
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.