Dag 14 Alba - Calizzano 97km

Italië, Calizzano

De 13e fietsdag....en dat was te merken🥴
Aangezien er vandaag weer 'ns geen ontbijt te boeken was moesten we vanmorgen zelf maar even op pad om een ontbijt locatie te zoeken...en geloof me; dat is in Alba geen probleem. Op elke hoek is er wel een bar.
Bij het aanzetten van de navigatie zagen we dat we maar 75km moesten fietsen vandaag, dat was vreemd want ons routeboek gaf 91 km aan....ach de zon scheen en het zou allemaal wel meevallen toch???
We moesten vanmorgen al meteen vol aan de bak, 10km lang via Barolo (voor de wijnkenners een bekende streek) naar het pittoreske Montforte d'Alba. Een mooie klim, af en toe wat steil maar met onze bagage goed te doen. Boven op de top was het uiteraard weer tijd voor gebak, de keuze was niet reuze maar wel lekker😃 (Dit keer voor de vaste volgers wel met foto)
Na een hele korte afdaling gaf de navi aan dat we linksaf moesten....er was alleen geen afslag?? Uiteindelijk maar door gefietst en na een paar kilometer vonden we de route weer terug en begonnen we aan de volgende klim, ook weer 10km lang en volgens ons boekje ook wat steiler. Ongeveer halverwege stuurde de navigatie ons rechtsaf een landweggetje op...dit kon uiteraard de bedoeling niet zijn en wij besloten de berg verder op te fietsen. De navigatie had zich ook weer gecorrigeerd dus alles was weer in orde, toch??
De route werd steeds steiler tot sommige stukken van 15%, deze zijn leuk voor een paar meter maar als ze een kilometer lang zijn, zijn ze met al die bagage echt niet te doen. Volgens mij sprak ik inmiddels vloeiend Italiaans en was iedereen het schuld behalve wij. Er restte ons niks anders dan een stuk te lopen totdat het minder steil was....dit duurde dus uiteindelijk 2km. Inmiddels waren we ook helemaal boven op de top en konden we eindelijk weer op onze fietsen stappen, na 500 meter gaf de navigatie weer aan dat we rechts af moesten, en alweer was er geen afslag te zien. Er zat weer niks anders op dan de weg te volgen en deze kwam uit tussen de hazelnoot bomen, op zich heel mooi maar het stijging percentage ging hier op sommige plekken met 20% omhoog en er bleef dus weer niks ander over dan te lopen. Uiteindelijk na 5 km lopen en af en toe fietsen bereikten we ook de top van deze heuvel. Volgens de navigatie waren we nu 2km van de route...en na 1km zei ons scherm; fatal error. En daar stonden we dan gezellig in de Italiaanse heuvels. Via de telefoon maar gezocht of we een route konden vinden naar de volgende plaats....en zonder enige padvinders ervaring lukte ons dat. Volgens de telefoon moesten we nog 40km fietsen en zover we wisten ging dat alleen nog bergop, weliswaar maar vals plat met af en toe een wat steiler stukje maar de onzekerheid maakte het toch wat zwaarder. De watervoorraad werd ook zienderogen minder door de heerlijke temperatuur. Zelfs de wind, die tot dusverre nog geen enkele rol van betekenis had gespeeld, begon zich er nu mee te bemoeien en blies met windkracht 4 vol in ons gezicht.
Na 15 kilometer kwamen we eindelijk een restaurant tegen langs de route..... En natuurlijk gesloten! Gelukkig hadden we vanmorgen bij de supermarkt wat broodjes en beleg gekocht, dus omkomen van de honger deden we niet.
Vol goede moed en zonder water gingen we (niet meer zo) vrolijk verder richting Calizzano. Na een korte pittige beklimming en dito afdaling vonden we zowaar een winkel waar we water konden kopen.
Hierna ging de weg weer vals plat omhoog om eindelijk na 97km aan te komen op de eindbestemming.
Hier werden we vriendelijk ontvangen door de hoteleigenaar met een lekker biertje....de beste man wist hoe hij het moest aanpakken...hierna kwam de mededeling dat het restaurant gesloten was en dat onze kamer op de 5e verdieping lag. Dit is op zijn minst wel vreemd te noemen aangezien we volgens ons een van de weinige gasten zijn. Met gevaar voor eigen leven zijn we toch maar in de lift gestapt die dateert uit eind jaren 20, schatten wij.
Inmiddels hebben we ook een goede pizzeria gevonden in 't durp en kunnen we met een volle maag gaan slapen.

Morgen hebben we nog een lange rit van minimaal 110km op het programma staan richting cote d'azur, en zaterdag hebben we weer lekker een rustdag in Ventimiglia.

Sabientjes weer update;
Na een mistige start met een temperatuur van 15' werd het vanmiddag uiteindelijk 23' met een flinke windkracht 4 tegen.

Slaap lekker, tot morgen
Esther en Pascal

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Een heel avontuur zo te lezen 😱 gelukkig hebben jullie wel nog de weg kunnen vinden 🤗 gebak ziet er zoals gewoonlijk ook weer heerlijk uit 😋 en het biertje achteraf ook zeker dubbel en dwars verdiend! Fijne avond nog en goede nachtrust voor morgen! Groetjes, Isha en zenci🐶

Isha 2021-09-17 22:27:20

Weer super gedaan 👍🍀

Danielle 2021-09-17 23:19:53

👏🏼Respect, ik werd al moe en uitgeput door het lezen over jullie route…😂

Monique O. 2021-09-18 08:30:41

Wat een dag weer! Falende techniek en hele stukken wandelen alsof je op de route van Santiago de Compostela aan het wandelen bent. Gelukkig zie je wandelend wel wat meer dan op een snellere fiets, maar dat was natuurlijk eigenlijk niet de bedoeling. Hebben jullie nog een lekker flesje Barolo op de kop weten te tikken voor dorstige Nederlanders? Jullie hebben toch niet veel bagage denken wij dan, dus dat kan er dan vast nog wel bij…😜😜 Maar zonder gekheid, wij bewonderen jullie moed en doorzettingsvermogen en wij genieten van jullie dagelijkse reisverslag met foto’s van natuur, cultuur en lekkernijen. Aan zo’n geen gebrek aan de bruine handen te zien! Wij zien weer uit naar de volgende dag!

Johan en Richard 2021-09-18 17:03:55

Sjee, wat een dag zeg deze 13e fietsdag, toevallig... Gelukkig zijn jullie niet voor een gat te vangen met al die kleine tegenslagen op een dag. Zijn benieuwd of de navigatie het beter gaat doen de komende dagen. Slaaplekker voor nu en succes morgen met de laatste rit voor de volgende welverdiende rustdag! Liefs vanuit Eindhoven, Armijn & Raoul

Armijn en Raoul 2021-09-21 11:41:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.