Dag 2 Remagen-Bingen 115km

Duitsland, Bingen am Rhein

Ja zo’n reisje langs de Rijn,Rijn, Rijn en in plaats van manenschijn alleen maar zonneschijn☀️
De dag begon fantastisch frau Koss had een plaatselijke bakkerij voor ons afgehuurd waar wij ons ontbijt mochten nuttigen.
Daarna de route weer opgezocht en we kwamen al weer vlug bij een baustelle (zie foto) deze kapotte brug bleek al weg te zijn sinds de jaren 40.
Voor de rest was de route eenvoudig te volgen, links de Rijn en rechts de koeien en af en toe een idyllisch dorpje. We waanden ons af en toe in een Marklin modelbouw landschap.
Helaas was het asfalt vandaag ook op sommige plaatsen van belabberde kwaliteit, een eenvoudig bruggetje naar de wraak van Loreley.
Nu de schippers bij haar geen gehoor meer vinden heeft ze het volgens mij gemund op mannelijke fietsers bij voorkeur mannen met een Nederlands paspoort. Anders is het helaas niet te verklaren dat ondergetekende in een tijdsbestek van 5 km 3x heeft lek gereden. (Ja ik heb netjes de binnenkanten van mijn buitenbanden gecontroleerd voordat ik t bandje verving) Na de 3e lekke band toch maar er voor gekozen om ook de buitenband even te vervangen. Daarna met samen geknepen billen de laatste 30 km naar Bingen gefietst omdat de voorraad binnenbanden geslonken was tot 0. Een uurtje later dan gepland uiteindelijk onze slaapplaats gevonden bij de plaatselijke autohandelaar frau Mensel. De tijd heeft in deze b&b een jaar of 60 stil gestaan maar er kwam warmwater uit de kraan en de bedjes liggen prima, frau Mensel heeft ze wel een metertje uit elkaar gezet omdat we hebben aangegeven dat we niet verheiratet zijn.
Na een lekker burgertje en een paar biertjes gaan we nu onze poezelijke ledematen laten rusten. Morgen 110 km naar Weinheim (maar eerst op zoek naar een plaatselijke fietsenmaker voor wat bandjes)

Nog ff Pelleboers weerupdate:
Het was vandaag heerlijk zonnig met een temperatuur van 26’ helaas werkte de wind niet helemaal mee; windkracht 3 tegen.

Hopelijk weer tot morgen,
Esther en Pascal

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Top wat jullie doen, en heel erg leuk om jullie te kunnen volgen👍

Danielle 2018-09-17 21:43:57

Top wat jullie doen, en heel erg leuk om jullie te kunnen volgen👍

Danielle 2018-09-17 21:44:07

Super jullie te volgen. Jammer van de tegenslag, maar gekker zal het toch niet worden.

Patrick 2018-09-17 22:23:06

Leuk om jullie fietsavonturen mee te mogen beleven super leuk om telezen leuk geschreven. Slaap lekker en succes morgen

Anita 2018-09-17 22:47:54

Leuk reisverslag succes morgen met de route en hopelijk geen banden kapot

Brigietsmeets 2018-09-17 22:48:46

leuk dat wij jullie zo kunnen volgen en een leuk verhaal van jullie beiden ook de foto,s succes verder wij blijven jullie op de site volgen tot in rome gr theo en jolanda.

theo en jolanda van heumen 2018-09-18 21:38:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.