Dag 24 vitorchiano-Civita Castellana 41km

Italië, Civita Castellana

Nutella rondje😀
Na vanmorgen lekker te hebben uitgeslapen en na nog wat gestoeid te hebben met de hond van de eigenaar vertrokken we rond half 11 richting onze een na laatste rustplaats.
Na een klimmetje van 3km van 7% en een gelijkwaardige afdaling ging de weg nog een beetje op en af met een paar stukjes van maximaal 6% richting Vignanello.
Na ons dagelijkse koffieuurtje nog even een klimmetje van 1km aan 8%. Daarnna was het alleen nog maar afdalen geblazen tussen de hazelnootbomen richting onze eindbestemming van vandaag
Het asfalt was vandaag nog slechter dan de andere dagen, een bruggetje naar Genua is dan snel gemaakt (hele slechte grap) maar het is echt te gek voor woorden als je ziet wat hier voor een achterstallig onderhoud is aan de wegen!!
Maar goed, genoeg geklaagd voor vandaag😀.
Het weer was vandaag weer super dus maar besloten om weer lekker in het zonnetje te picknicken langs de route in Corchiano. Nadat het vitamine D gehalte weer op peil was zijn we weer rustig doorgefietst, uiteraard kwamen we ook vandaag weer een wegafsluiting tegen.
Na een sluipweg zonder asfalt kwamen we uiteindelijk weer op de baustelle uit, na een korte aflevering van hints mochten we van de plaatselijke projectleider onze weg te voet vervolgen (was maar 500 meter😀)
Na een volgende afdaling begonnen we aan de kleine slotklim van een kleine kilometer 4%.
Onze B&B ligt vandaag 4 hoog op een nostalgisch pleintje in Civita Castellana, helaas was er onder geen fietsenstalling dus onze fietsjes moesten mee omhoog🤔.
Morgen dan echt de laatste etappe van onze fantastische reis, het zijn in eerste instantie maar 65km maar wel door het drukke verkeer. Na de fotosessie bij het colloseum moeten we wel nog een kilometer of 12 terug naar onze slaapplaats, maar daarover morgen meer😀

Pelleboers weerupdate:
Heerlijk zonnig de temperatuur liep vandaag op van 15 naar 25 graden.
Er was ook vandaag weer nauwelijks wind😀

fino a domani da Roma
Esther en Pascal

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Morgen de laatste etappe alweer. Wat een paden om te fietsen mag zich geen weg noemen. Mogen jullie blij zijn dat de zon schijnt en het niet regent. Jullie zijn de bolletjes en de gele trui waardig!!

Pascalle 2018-10-09 19:26:36

Wauw! Jullie gaan super. Succes morgen met de laatste etappe en rust daarna maar goed uit! Milan

Milan 2018-10-09 21:02:45

Grazie voor jullie mooie verhaal. Succes met de laatste loodjes. Nu kunnen jullie zeker weten de toekomst samen aan. Groetjes Bianca

Bianca 2018-10-09 23:36:35

Wat een fantastische reis ( met het nodige afzien). Petje af! Succes morgen en geniet van Rome!

Monique 2018-10-09 23:48:29

Als jullie er dan toch bijna zijn.............. Fantastico che avete fatto. Toppers sono. Il profondo rispetto che il "quasi" riuscito.

Piet Janssen 2018-10-10 07:17:40

Chapeau! Ik maak een diepe buiging voor jullie. Nog een heel klein stukje en jullie hebben een fantastische prestatie geleverd. Ik heb genoten van jullie foto's en verslagen, altijd een positieve kijk op alle zaken die jullie onderweg tegenkwamen. Leuk dat Pascal ook nog tijd wist vrij te maken om een paar keer van de schans af te gaan in Garmisch! (Ha, ha). Doen jullie paus Franciscus de groeten?

Pantani 2018-10-10 09:30:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.