Dag 3 Bingen- Dossenheim 158 km

Duitsland, Dossenheim

Maakten wij ons gisteren druk om een paar lekke banden?
Als je gaat skieen waarschuwt iedereen je voor dag 3, en dat moeten ze ook maar bij het fietsen doen. Wat was het weer een bewogen dagje.
Het begon nog heel rustig met een lekker ontbijtje bij de plaatselijke bakker, als we toen wisten wat we nu wisten hadden we nog een broodje extra gegeten.
De eerste kilometertjes gingen lekker, het zonnetje scheen en de beentjes en billetjes voelden goed.
Eerst maar eens op zoek naar een paar nieuwe binnenbandjes in het eerst volgende serieuze stadje..... en daar begon de ellende, een (hoe kan t anders) baustelle zorgde voor een omleiding bij Ingelheim.
Na een kleine zoektocht werd de plaatselijke fietsenmaker gevonden en kon de bandenvoorraad weer worden aangevuld. Vol goede moed en weer met ontspannen billetjes gingen we op zoek naar de route.
Helaas had de plaatselijke vvv een ander plan, zij hadden onze navigatie zo gemanipuleerd zodat we de hele stad van elke kant hebben gezien. Een tochtje van een km of 20 extra.
Uiteindelijk toch de route weer gevonden en door weidse velden gefietst met helaas op veel plaatsen zeer slechte paadjes. Voor wie zich er niks bij kan voorstellen.....het leek een beetje op Belgische snelwegen. Onze lijfjes hebben het zwaar te verduren gehad vandaag.
En hadden we het toen gehad???? Neeee tuurlijk niet, onderweg bleken ook alle restaurantjes een rustdagje te hebben zodat we ons middagmaaltje bij de plaatselijke super hebben gehaald en lekker in t zonnetje hebben genuttigd.
Bij een volgende baustelle toch maar eens een hotelletje gebeld, en nog een, en nog een.
Er is een messe in Manheim leider...
Dus toch nog maar een stukje door fietsen, de zon was er inmiddels ook wel klaar mee en ging lekker onder.
Na een kilometer of 25, een dorpje of 5 en een keer of 20 leider, een plaatselijke ober aangesproken. Hij stuurde ons een kilometer of 3 verder naar een plaatselijk pensionnetje en waarempel ze hadden plaats. Nadat we de plaatselijke wirth een kwartiertje hebben geknuffeld, hebben we nog een lekker welverdiend pilsje gedronken.
Pelleboers weerupdate:
Volop zon met een temperatuur van 30’
Windkracht 4 (meestal tegen)

Tot morgen, hopelijk iets vroeger, we hoeven tenslotte wat minder kilometers te maken😂😀

Esther en Pascal

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

JUllie zitten wel op de goede route? Het lijkt wel Paijs - Roubaix 😅👍 Leuk om het zo te volgen. Veel succes verders.

Hans 2018-09-19 00:50:24

Na zo'n dag ....kán het morgen alleen maar beter gaan ....🍀

Nancy 2018-09-19 01:34:40

Na zo een dag ..... moet het vandaag toch eens gewoon gaan. Succes.

Danielle 2018-09-19 05:00:42
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.