Dag 17 Ventimiglia - Grasse 97km

Frankrijk, Grasse

En alweer bonuskilometers door een wegafzetting🤨
Na een heerlijke avond in Ventimiglia onder het genot van een wijntje, een prima pizza en een prachtig uitzicht gingen we mooi op tijd onder de wol.

Vanmorgen ging de wekker weer gewoon om 7 uur, en was het weer tijd voor het ochtendritueel, het ontbijt hadden we weer zelf geregeld dus dat was perfect😃 en terwijl ik de tafel dekte pakte Esther weer vakkundig onze tassen in.
Helaas had ik vanmorgen het brilletje niet op en zo kon het gebeuren dat ik 2 rechter fietshandschoenen had, na een knuffel en een kusje werd mijn tas weer uitgepakt en kon ik toch met de juiste handschoenen op weg.
Het was al behoorlijk warm en we mochten meteen even flink bergop en na 2 km alweer bergaf en meteen weer 2 km 10% omhoog richting Mortola. Daarna begon de afdaling en namen we afscheid van Italië en passeerden we de Franse grens. Bij Cap Martin begon de weg weer omhoog te lopen, na 3 kilometer 4% geklommen te hebben kwamen we weer eens een bord tegen met een wegafzetting. Zoals jullie weten hebben wij hier weinig mee en zijn we er netjes omheen gefietst. Na 2km rustig omhoog fietsen kwamen wij stepmans tegen, hij reed ons eerder nog lachend voorbij op zijn elektrische step. Hij gaf aan dat we echt niet door konden en dat we beter konden omdraaien....hij was wel zo vriendelijk om ons de juiste weg te wijzen😃
Het was maar een omleiding van 3,5km.....maar wel 12% omhoog.
Nadat we, na veel zweten, weer op de route zaten en de plaatselijke verkeersregelaar na enige aarzeling en met grote verbazing onze bonuskaart had af gestempeld ging deze verder omhoog met een stijgingspercentage van 7% met uitzicht op Monte Carlo en Monaco.
Na 13 km klimmen kwamen we uiteindelijk aan in het plaatsje La Turbie, hier had de plaatselijke boulanger een paar voortreffelijke gebakjes voor ons klaar staan😋
Gelukkig ging vandaag de wijsheid van José de Cauwer (voor de leken; dat is een Belgische wieler verslaggever) wel op: als ge een berg op fietst moogt ge hem meestal ook weer af.....en zo doken wij bergaf naar het volgende dorp; Nice.
Hier kwamen we al snel op een fantastisch fietspad langs de boulevard, uiteraard hebben wij hier nog ff rond geflaneerd in onze hippe fietskleding en zijn toen onder goedkeurende blikken van de toegestroomde menigte verder gefietst richting Cagnes sur mer. Hier eindigde het prachtige pad en verlieten wij ook de zee om onze route verder landinwaarts voort te zetten.
Na een korte stop (picknick) ging de weg weer 20 km omhoog richting Grasse, uiteindelijk viel deze klim, op 2 hele steile stukken na, best mee. Het grootste euvel was het wegdek, dit was weer van Belgische kwaliteit.
Met een pijnlijke rug bereikten we de top en ging het nog 3 km berg af richting Grasse, de lucht werd steeds donkerder en de eerste regendruppels begonnen te vallen. ( Niet voorspeld door Sabientje!!)
Het centrum van Grasse blijkt dus op een berg te liggen dus we mochten nog even flink aan de bak, en ook het vinden van het appartement ging helaas niet vanzelf.
Uiteindelijk hebben we het gevonden en waren we net op tijd voor het onweer binnen. Het donderde buiten, maar ook binnen....de beloofde wasmachine deed het niet!!!! Na een telefoontje naar Bert Beaujolais, de eigenaar van onze B&B werd ook dit probleem weer opgelost. Bert kwam de was halen en deed deze wel ff bij hem thuis in de machine😃.
Zo klaarde het onweer aan alle kanten op en konden wij op zoek naar een restaurant. Uiteindelijk een eenvoudig restaurant gevonden en een even eenvoudige maaltijd gegeten (wel lekker!)
Morgen weer meer dan 110km richting Le Val.

Sabientjes weer update;
Vanmorgen zonnig en 20'
Vanmiddag nog steeds zonnig en 30'
Bij aankomst in Grasse begon het te onweren.

Nous buvons Le vin rouge sur la terrasse.
Santé et bonne nuit.
Esther en Pascal

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Jullie komen wel echt veel bergen tegen hè ! Die jullie iedere keer weer op moeten fietsen. Echt top 👍maar toch blijven jullie lachen op de foto’s te zien 😉

Danielle 2021-09-20 22:43:11

Wat een heerlijke temperatuur zien wij daar op die thermometer staan, om jaloers op te worden. Dan is een beetje omrijden geen straf maar een feest🤣 Hebben jullie nog een stukje circuit van de formule 1 in Monte Carlo kunnen meepakken? Ben je in ieder geval snel langs die torenhoge appartementen van de rijken der aarde ( als er geen wegomlegging is tenminste). Zo te zien hebben jullie in ieder geval de beroemde maar ook beruchte Promenade des Anglais aangedaan, met aan de linkerkant het flanerende chique. Wel bijzonder om daar met een eenvoudige fiets langs het peperdure blik te rijden! Wij zijn weer heel benieuwd naar jullie avonturen morgen, na een hopelijke welverdiende nachtrust in Grasse! Keep upmthe good spirit👍😜👌

Johan en Richard 2021-09-20 23:38:29

Ieder zijn of haar taak. Berg op en berg af, wegomlegging deert jullie niet. Gelukkig op tijd in de B&B. Groeten Pa de Wit

Pa de Wit 2021-09-22 21:10:51

Twee linkerhanden en twee rechterhandschoenen? Heerlijk dat de wijnrode draad van jullie tocht toch wel omleiding geworden is. Maar, zie het maar zo; meer kilometers betekent ook meer om te bekijken daar. Luxe zo'n aardige host ook, fijn zeg! Succes morgen! Liefs, Armijn & Raoul

Armijn en Raoul 2021-10-01 14:24:31
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.