Dag 15 Rustdag😴

Spanje, Soria

Een rustdag zoals een rustdag moet zijn.
Vanmorgen heerlijk uitgeslapen in ons prima appartement.
De supermarkt ligt op 50 meter dus vanmorgen eerst maar 'ns in alle rust broodjes gaan halen.
Aansluitend was het tijd om de stad eens te gaan verkennen, Soria is een niet al te grote stad met wel wat leuke bezienswaardigheden.....en die hebben we dan ook maar even bekeken😂
Op de plaza de mayor van Soria was het een drukte van belang, het krioelde van de politie en van de hoogwaardigheidsbekleders. Even later kwam er een dikke auto voorrijden, de dame die uitstapte was voor ons onbekend maar blijkbaar wel belangrijk😃 na het aanschouwen van dit kolderieke tafereel zijn we verder gegaan met het struinen door de winkelstraten..... toen ons oog viel op een pattiserie😋 het gebak lachte ons aan en we konden de verleiding dan ook niet weerstaan om deze zaak met een bezoek te vereren.
Buiten dat Soria geen toeristisch trekpleister is of zo, is het opmerkelijk hoe slecht de Spanjaarden Engels spreken. Maar goed met wat gebarentaal kom je ook een heel eind en daarbij was het gebak voortreffelijk!
Inmiddels was het een uur of 2 en dan gaan de Spanjaarden slapen, alle winkels gaan dicht en de stad veranderd in een spookstad.
We hebben ons dus ook maar aangepast en we hebben ons terug getrokken in ons appartement.
Klokslag half vijf ontwaakt iedereen weer en gaan ook alle winkels weer open.
Na een zoektocht op internet vonden we een half uurtje buiten de stad een grote sportzaak, aangezien we nog steeds op zoek waren naar een stuurtas besloten we dus maar de wandelschoenen aan te trekken en de zomerse temperatuur van 31 graden te trotseren.
Gelukkig vonden we uiteindelijk een soort van stuurtas, helaas niet van hetzelfde merk maar hier kunnen we prima mee vooruit.
Na wat sleutelwerk zit de nieuwe tas weer op de fiets en kunnen we dus de rugzak flink wat lichter maken. Aangezien de komende dagen de temperatuur blijft oplopen, en de dorpen op de route beperkt blijven, zullen we genoeg water voorraad moeten meenemen....en dat is natuurlijk ook weer een behoorlijk gewicht.
Morgen gaan we 90km verder zuidwaarts richting Atienza, i.v.m. De voorspelde temperatuur van 32 graden hebben we besloten om het tropen rooster in te stellen😃 Dus vroeg uit de veren en hopen dat de rit een beetje meevalt qua hoogtemeters (we geloven het routeboek niet meer zo🥴)
Zo meteen (lees 21.00 uur) maar 'ns naar de stad wandelen om te eten, eerder gaan hier de restaurants nou eenmaal niet open.

Ons levenslied van vandaag:
De amazing stroopwafels met Fietsen (gewoon omdat het leuk is)

Het weer van Gerrit:
Stralende zonnige dag met een temperatuur die opliep naar 31 graden.
De wind had ook een rustdag

Saludos soleados
Esther en Pascal

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Wat een geweldige foto’s

Daan 2023-09-29 20:07:26

Heerlijk zo'n rustdag op zo'n mooie plek. En Yammie wat een lekker gebak😋😋 Fijn met de nieuwe tas weer flink wat km trappen. Op naar een nieuw stuk. Toppertjes👍🏻💪🦵

Margo 2023-09-29 20:12:03

Gelukkig een nieuwe tas gevonden. Scheelt weer wat rugklachten. Jeetje zeg wat een temperaturen!! Geniet van jullie avond en morgen vroeg uit de veren dan ben je de hitte een beetje voor.

Pascalle Kuijpers 2023-09-29 20:52:14

Nou fietsers wat een prachtig avontuur op twee wielen. Hou tropenrooster maar aan het is hier ook knap heet. Groetjes Mike en Yvonne

Yvonne Hatting 2023-09-29 23:21:56

Wat een lekkere rustdag zeg! Fun dat die nieuwe stuurtas in ieder geval die rugzak wat lichter gaat maken! Groot gelijk met dat tropenrooster ook, die hitte is niet grappig meer midden op de dag. Veel succes morgen en liefs vanaf Pulau Weh! Armijn & Raoul

Armijn & Raoul 2023-09-30 02:43:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.