Dag 25 Civita Castellana-Rome 90km

Italië, Rome

Het doel is bereikt🚴‍♂️🚴🏻‍♀️
Na de fitnesstraining van vanmorgen (de fietsen en spullen moesten weer van 4 hoog naar beneden) vertrokken we rond kwart voor 9 voor onze laatste etappe naar Rome.
Het weer werkte in ieder geval prima mee want het zonnetje scheen weer volop en met een graad of 16 en weinig wind was het een prima start.
In het begin ging het nog even bergaf maar daarna was er toch nog wat klimwerk te verrichten. In totaal zo’n 3km aan 6% gemiddeld en daarna nog 3km van 7%. Na een kleine afdaling kregen we de laatste serieuzere klim van deze reis van 2 km aan 7% richting Sacrofano. Bovenaan de klim was het uiteraard weer koffietijd waar we nog een leuk gesprek hadden met een koppel uit Waddingsveen, zij deden dezelfde trip te voet maar hadden hem over meerdere jaren verspreid. Dit jaar het laatste deel van Verona tot Rome.
Na elkaar onderling succes te hebben gewenst vertrokken wij voor onze laatste 40km. Tot 15km voor Rome ging het nog heerlijk rustig bergaf (uiteraard wel weer over erbarmelijke wegen) daarna maakte we ons op voor het drukke verkeer, tot onze grote verbazing beperkte dit zich tot een kilometer of 5😀
Hierna kwamen we terecht op een prima fietspad langs de Tiber. Zoals afgesproken gingen wij voor het Vaticaan linksaf en bleven wij het fietspad langs de Tiber volgen tot we in de buurt kwamen van het Colloseum. Na een klein stukje druk verkeer kwamen we aan bij het eindpunt van deze onvergetelijke en prachtige reis.
Na een korte fotosessie zijn we weer omgedraaid via het zelfde mooie fietspad voor 10km richting onze slaapplaats voor de komende 2 nachten.
Onze super betrouwbare tweewielers zijn weer gepoetst en gaan vanaf hier met een transporteur richting Nederland.
Wij gaan morgen inkopen doen in Rome want na 3,5 week hetzelfde aan te hebben gehad is het nu tijd voor wat anders😂
We melden ons morgen uiteraard nog ff met wat leuke plaatjes uit het dorp!

Pelleboers weerupdate:
Vanmorgen was het zonnig 16 graden, in de loop van de middag nam de bewolking toe maar was het met 26 graden nog altijd prima uit te houden.
Ook vandaag was er geen wind van betekenis.

Ciao,
Esther en Pascal

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Wat een belevenis en geweldig om op deze manier met jullie “mee te reizen “. Zal wel ff wennen zijn om een andere outfit aan te hebben.Jullie gaan je fietsplunje nog missen. Geniet nog in Rome en een goede reis terug👋🏼

Pascalle 2018-10-10 20:06:49

Wat een belevenis . Jullie zijn echt toppers. Ik vond het geweldig om iedere dag jullie reisverslag te kunnen lezen en genieten van jullie foto’s . Geniet nu maar lekker van jullie verdiende rust en het mooie Rome .👍

Danielle 2018-10-10 20:32:16

Het trots en trotser is het ook om de mooie tocht die jullie gefietst hebben. In Rome nog even na genieten en een voorspoedige reis naar huis.

Pa de Wit 2018-10-10 21:05:42

Geweldig dat jullie er zijn! Respect voor de hele reis en fijn dat jullie ons hebbe laten meegenieten. Geniet nog van jullie tijd in Rome

Anke Alzee 2018-10-10 21:24:36

Wat een geweldige prestatie en zo mooi dat jullie dit met elkaar hebben mogen beleven. Bedankt dat jullie ons hebben laten meegenieten van jullie prachtige reis. Ik ga de dagelijkse verslagjes zeker missen. Geniet van de prachtige stad Rome En goede terugreis gewenst.

Monique 2018-10-10 23:02:37

Van harte gefeliciteerd met deze super mooie prestatie. Geniet er nog maar van! Pascal: er bestaat ook een fietstocht Heerlen - Kaapstad! Misschien iets voor jullie. Gr.

Pantani 2018-10-11 00:20:16

En dan, dan zit het erop !! Een fantastische ervaring en ontelbare mooie herinneringen rijker. Kan nooit of te nimmer iemand jullie nog afnemen. Jullie mogen trots zijn op deze prestatie en ja mag dit van alle daken af schreeuwen. Heel veel dingen hebben jullie in woord en beeld aan ons laten zien maar het mooiste zit in jullie hart, dat kunnen jullie ons niet vertellen, is van jullie alleen !! Ik ben blij voor jullie dat de tocht zo goed is verlopen want gezond aankomen blijft toch het belangrijkste. Dank voor onze deelname aan jullie reis, hier spreken we over 10 jaren nog over. Blijf gezond, groet en tot spoedig weerzien. Rens

Rens Nievergeld 2018-10-13 16:20:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.