Dag 4 Raville-Sarrebourg 87km

Frankrijk, Sarrebourg

Kuitebijtersritje
Nog ff terug naar gisteren; de meningen over het avondeten waren verdeeld, maar aangezien we, in tegenstelling tot Raymond Ceulemans, geen keus hadden heb ik netjes mijn bordje leeg gegeten.
Na wat natafelen met onze Limburgse lotgenoten hebben we redelijk op tijd ons bedje opgezocht.

Het ontbijt stond vanmorgen om half 8 klaar en bestond uit 2 croissants, een stokbrood en wat jam, een lunchpakketje zat er dus amper in.
Dan vandaag maar 'ns geen picknick en ergens lunchen in een restaurant langs de route (we hebben tenslotte vakantie)
Stipt om half 9 werden we uitgezwaaid door Bert & Bertien van onze B&B.
De route ging vandaag van begin af aan heuveltje op en heuveltje af, de ene wat steiler dan de ander maar genoeg om pijn te doen in de beentjes.
De route was een beetje hetzelfde als gisteren, uitgestorven dorpjes met veel vervallen huizen, wel kwamen we in een klein dorpje een paar echte liefdesnestjes tegen. Het uitzicht was op zich mooi maar continu hetzelfde tot een kilometer of 20 voor het einde van de rit toen we door een mooi natuurpark fietsten langs het water.
Ik hoor jullie denken....waar blijft dat koffie met gebak verhaal??
Nou, dat komt er vandaag niet aangezien we op de hele route geen (open) restaurant zijn tegen gekomen.
Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen was ook ons lunchpakket beperkt tot een klein stukje stokbrood. Gelukkig hebben we geleerd van eerdere uitstapjes en hebben we altijd een noodrantsoentje in onze rugzak.....en dus toch maar een picknick😃
Na 87 km mochten we nog even een pittig klimmetje op richting onze slaapplaats. Tot nu toe niet de beste B&B maar je kunt niet altijd geluk hebben.
Inmiddels al ff bij de buurtsuper geweest om onze rugzak weer te vullen, en dadelijk weer terug naar het centrum van Sarrebourg op zoek naar een restaurantje en misschien nog ff naar de kermis😃
Morgen weer een ritje van over de 100 km.

Sabientjes weerbericht:
Vanmorgen was het al heerlijk rond de 18' in de middag verstopte de zon zich achter een dun laagje sluier bewolking maar de temperatuur bleef rond de 26'. De laatste 40km kwam er een flinke wind opzetten die wij helaas tegen hadden.

Bonjour vanuit Sarrebourg
Esther en Pascal

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Ontbijt helaas een beetje pover, Maar er voldgde weer een mooie fietstocht naar de B&.B. Voor morgen een mooie rit voor jullie beiden. Groeten Pa.

Pa de Wit. 2021-09-07 19:25:47

Na een pover ontbijt volgde een mooie tocht naar de B&B. Berg op en af . Genietend van de natuur. Voor morgen een goed vervolg. De groeten voor beiden Pa

Pa de Wit 2021-09-07 19:42:44

weer een mooie dag geweest voor jullie. Ik hoop voor jullie morgen een heerlijke lunch, en vooral die koffie met appeltaart. Veel fietsplezier morgen.

Jose Kluiter 2021-09-07 20:00:52

Heerlijk iedere dag jullie verhaal lezen toppers 👍succes morgen en hopelijk wel wat restaurantjes voor jullie onderweg .🍀

Danielle 2021-09-07 21:42:14

Balen van de koffie met gebak zeg. Morgen dubbel? Fijn dat jullie zo goed voorbereid zijn en het weer ook mee zit :) Succes morgen weer en tot het volgende verslag! Liefs vanuit Eindhoven, Armijn en Raoul

Armijn en Raoul 2021-09-07 22:47:39

Best jammer van de gesloten restaurantjes :( maar we fijn een noodlunchpakket mee te hebben 😁 hele leuke foto’s en veel succes naar de volgende locatie! Groetjes Isha en zenci🐶

Isha 2021-09-08 09:19:07

Koffie zonder gebak en fietsen op louter stokbrood. Dat klinkt bijna niet als vakantie. Gelukkig zijn jullie inventief genoeg om van de nood een deugd te maken. Vanaf vandaag gaat het landschap er ook zeker op vooruit, wedden? Groeten en heel veel fietsplezier!

Johan en Richard 2021-09-08 19:13:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.