Dag 41

Verenigde Staten, Davenport

Vanmorgen bleek er bij onze overnachting een ontbijt inbegrepen te zijn, een uitgebreid ontbijtbuffet met veel fruit stond voor ons klaar. We hebben het ons goed laten smaken.

Rond kwart voor tien stapten we pas op de fiets, omdat we bij het ontbijt lang met andere gasten gepraat hebben en eerst nog boodschappen gedaan hebben.

Na een uurtje trok de bewolking weg en de rest van de dag was het een mooie zonnige warme dag. De voorspelling was dat het nog iets frisser zou zijn dan gisteren maar uiteindelijk is het flink warmer geworden.

Om twaalf uur hebben we boterhammen gegeten op het strand en Marco heeft nog met blote voeten door het water van de oceaan gelopen. Zo vroeg in het jaar is het water nog best fris!

Waar we gisteren voornamelijk door stedelijk gebied hebben gefietst, zijn we vandaag van begin tot eind geen enkel dorp tegengekomen op de route. De route verliep vandaag dicht langs de kust. Dit soort dagen met mooi uitzicht over natuur en oceaan is toch meer ons ding dan grote steden merken we.

Omdat het een mooie zomerse dag was hebben we onderweg geregeld een korte pauze gehouden om:
  • te eten;
  • even op het strand te zitten,
  • foto's te maken van de kust, vuurtoren, etc.

In deze regio wordt veel fruit geteeld en dus hebben we onderweg ook nog kersen geproefd, abrikozen gekocht en verse jam geproefd op een boerderij.

Morgen fietsen we door naar Monterey, waar we ook een dag extra blijven ivm memorial day (op maandag). Ten zuiden van monterey is onze route afgesloten ivm een gigantische aardverschuiving, het kost waarschijnlijk nog bijna een jaar om alles op te ruimen en de weg opnieuw aan te leggen.
Daarom halen we dinsdag een huurauto op om de alternatieve route te rijden. We maken van de nood een deugd en bezoeken met de auto ook het park met de 'hot springs'. De komende vier nachten gaan we kamperen, eerst in Monterey daarna in het nationale park. Dus het kan zijn dat er pas over vier dagen een update komt als we in San Luis Obispo aan zijn gekomen.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

ja inderdaad Sfco mooi - maar geeft mij maar de route en foto's van vandaag :) de hele reis is echt prachtig

Wilma 2017-05-30 11:28:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.