Dag 34

Verenigde Staten, Gualala

Vannacht heerlijk geslapen op de camping, soms nog wel wat frisjes. Maar gelukkig twee goede slaapzakken gekocht hiervoor. Marco heeft wat minder geslapen, aangezien het hier weekend en goed weer is, trekken de Amerikanen erop uit, met hun grote trailers en tenten. Ze nemen hun eigen BBQ, koffiezetapparaat etc. mee. Wat ook resulteerde in een wat rumoerig nachtje, pas rond half 3 was het echt stil. Ronella was bij het dichtritsen van haar slaapzak al in dromenland.

Vanochtend rustig alles ingepakt en op de fiets gestapt voor ongeveer 44 mile, met ruim 850 hm. Het gaat hier de hele tijd omhoog en omlaag, rolling hills noemen ze dat.
Het was prachtig fietsen, groene weilanden met grote ranches in het binnenland en aan de andere kant de oceaan. Vandaag was het een beetje heiig. Onderweg kwamen ons 2 andere fietsreizigers tegen op Santos fietsen. Nederlanders dus.... twee mannen die van San Francisco naar Calgory (Canada) aan het fietsen waren. We hebben nog wat tips uitgewisseld qua route en aan de kant van de weg wat gepraat. Ze waren pas een paar dagen onderweg en ze 'klaagden' nu al over de tegenwind....Tsja daarom fietsen wij van Noord naar Zuid, dan heb je bijna altijd rugwind!

Rondom 3 uur aangekomen in een State park. Hier hebben ze zogenaamde hiker/biker plaatsen. Je mag voor 5 dollar per persoon overnachten. Toiletten en een douche zijn aanwezig. Het is hier heerlijk rustig, je zit in het bos aan het water midden in een natuurpark. Wel moet je al het eten in een locker doen tegen de racoons en beren. Op de laatste meters voor de kampeerplaats nog een groot hert gezien. Ook zitten hier veel muggen, omdat de kampeerplaats bij de rivier ligt.

Op de campsite nog een andere fietser tegen gekomen. Gezellig mee gekletst. Ook s avonds nog een campvuurt gemaakt om het warm te hebben en de muggen te verjagen. Dus al met al een erg mooie avond.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat een prachtige reis toch. moet je zelf dan ook niet in ee locker tegen de beren en racoons? groetjes Wilma

wilma 2017-05-24 12:31:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.