Gaan we het Hangende Klooster zien?

Nederland, Veghel

Nog twee weken voor ons vertrek naar China. Spannend om 30 dagen door dit bijzondere land te trekken. De rugzakken zijn inmiddels te voorschijn gehaald en de pak- en to-do-lijstjes zijn gemaakt.
Deze week kregen we een mail van Riksja dat het Hangende klooster (Hengshan Hanging Temple) in Datong in de maand september gesloten is wegens renovatie. Als alternatief geven ze een bezoek aan de Yingxian Pagode of de Wooden Pagode. Dat is de oudste houten pagode van China en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Maar daar kun je alleen de begane grond en buitenkant zien dus zijn we veel sneller klaar. Natuurlijk willen we toch graag het Hangende klooster zien, al is het maar alleen de buitenkant. Volgens Riksja is echter het hele gebied afgesloten. Op internet lezen we dat de parkeerplaats met goed zicht op de rots wel open is. Wie heeft gelijk?
Ik heb een mailtje naar de Chinese ambassade en het Chinese Verkeersbureau gestuurd en hou Tripadvisor in de gaten. Hopelijk komt er nog op tijd een reactie....

Begin september kregen we bericht dat het Hangende klooster in Datong helemaal in de steigers staat en de parkeerplaats niet open is. Als alternatief gaan we nu naar de houten pagode en grotwoningen. Er wonen nog 40 miljoen Chinezen in een grotwonng, dus dat lijkt ons heel bijzonder om te bezoeken.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.