De Waddenzee op

Nederland, Oudeschild, texel

Deze dag gingen we op een garnalenkotter mee de Waddenzee op. Het was weer eens iets anders dan een rondvaart op de grachten. De kotter was ook in bedrijf en de bemanning gooide al vlug de netten uit. Toch wel een imposant gebeuren als je het in het echt meemaakt. Daarna voeren we tegen de flinke wind in de Waddenzee op. Na een flinke poos van zon, wolken en wind genoten te hebben, werden de netten opgehaald en maakten we het proces: sorteren, wassen en koken van de garnalen mee. De bijvangst werd weer overboord gegooid. Toen de garnalen klaar waren kon je ze pellen en verorberen. Ondertussen voeren we naar de zandbanken om de zeehonden te zien. Die lagen lekker in de zon op de zandplaat.
Na de terugtocht kon je nog een zak ongepelde garnalen meenemen. Weer aan de wal hebben we nog lekker ( uit de wind!) op een terrasje aan de haven gezeten , waarna we weer huiswaarts gegaan zijn. Iedereen vond het een geslaagde dag.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.