De oudste stad van Scandinavie

Denemarken, Ribe

Meteen na het ontbijtbuffet vertrokken we met de volle bus (47 personen) naar Ribe, de oudste stad van Scandinavie. Het is tevens lang de grootste havenstad van Denemarken geweest. Het is een prachtig oud stadje met vakwerkhuizen. Toen later de haven dichtslibde raakte het stadje in verval en trokken veel mensen weg. De mensen die bleven onderhielden hun huizen door ze wit te pleisteren. Zo kreeg je prachtige "witte straatjes", opgesierd met veel rozenstruiken. Nu is het een toeristenstad met een jachthaven en mooie Domkerk, en niet te vergeten een openlucht Vikingmuseum waar men het leven van de vroegere vikingen laat zien. Men doet er alles aan om de negatieve ideeen over de Noormannen af te zwakken en er een realistischer beeld van te geven: geen helmen met hoorns, geen grote boten met drakenkoppen, maar kleine boten en niet alleen plunderaars, maar ook veel mensen die werk zochten. De waarheid zal wel in het midden liggen.
Na een gezellige picknick zijn we nog even naar Jelling geweest om de grafheuvels en de runenstenen (met een sage erbij natuurlijk) te bekijken.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.