Honfleur

Frankrijk, Honfleur

We beginnen de dag in Benouville, met een bezoek aan het huis dat als eerste door de Engelse geallieerden werd bevrijd. De brug die door de geallieerden veroverd en bezet gehouden moest worden, om de verdere invasie mogelijk te maken, staat nog altijd in het park rondom het museum waarin de landing en verovering is uitgebeeld. Een film met gedeeltelijk originele filmbeelden maakte van deze excursie een indrukwekkende morgen.
Daarna gaat de tocht verder naar de havenstad Honfleur. Deze haven is de moeite van het bezoeken vooral waard vanwege de vakwerkhuizen.
De dag wordt besloten met een bezoek aan de basiliek van de kleine Heilige Theresia. De basiliek die ter ere van haar in de loop der tijden is gebouwd is erg groot en zeer overdadig met mozaieken versierd: alle pilaren, muren en plafonds zijn geheel met mozaiek bezet. Voor mij is het, net als de geweldig grote basiliek, allemaal een beetje te veel van het goede.
Hierna reden we weer terug naar Caen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.