Een oriëntatie dag en Bellagio

Italië, Bellagio

Na alle kilometers en wachttijden gaan wij vandaag een klein stukje rijden naar Bellagio (niet het casino in Las Vegas maar de plaats waarnaar dat vernoemd is).
 

Parkeren

Dit plaatsje ligt op het uiterste puntje van ons schiereiland. Na weer een kronkelig en smal half uurtje kwamen wij aan. Parkeren in dit plaatsje was ook nog wel een dingetje. Bellagio ligt op het uiterste puntje van het schiereiland en voorbij de haven mocht je niet meer rijden. Tevens was het een richtings verkeer. Toen we de eerste keer tot aan de haven geen plek konden vinden moesten wij weer omhoog het centrum verlaten. Onderweg vonden wij nog wel een parkeerplaats maar na een gevecht van een kwartier met de plaatselijke parkeermeter gaven wij de strijd hier op. Bij het volgende rondje door Bellagio vonden wij een gaatje met een blauw parkeervak (witte vakken zijn gratis, blauwe moet je betalen en groene zijn verboden). Na weer wat gestoei met de plaatselijke parkeermeters en het accepteren van onze pinpassen lukte het alsnog en gingen wij aan de wandel.

Bellagio is heel toeristisch en vanuit alle hoeken van het Comomeer komen hier boten aan en spugen de toeristen vanuit de hele wereld dit plaatsje in. Daarbij nog wat busladingen toeristen en motor clubs om de mix compleet te maken.

De dag begon bewolkt en grijs maar in de loop van de dag knapte het weer op. Na een wandeling langs de boulevard en een bezoek aan het uiterste puntje van het schiereiland (La Punta) begaven wij ons in de oude stad met vele luxe hotels, leuke straatjes, waarvan velen stijl omhoog gingen met trappen, en pleintjes. Overal waren terrassen en de leukste winkeltjes.
 

Giardini Di Villa Melzi

Nadat wij op een pleintje een koffiebroodje met een drankje genuttigd liepen wij nog wat rond om daarna een eind terug in het dorp naar de "Giardini di Villa Melzi" te gaan.
Dat was een prachtige tuin gelegen rondom een luxe villa zoals er velen zijn rondom het Comomeer. De villa maar specifiek de tuin, wat meer op een park leek, was prachtig met heel veel planten, fonteinen en bomen.

Weer terug in ons huis hebben we even een uurtje rust genomen om vervolgens naar een pizzaria te rijden enkele kilometers verderop langs het meer en via een smal slingerend weggetje tegen de helling op. Eenmaal boven in een dorpje op een leuk terras met uitzicht op het meer hebben wij genoten van een pizza, tagliatelle met champignons, tiramisu en een espresso.
Nadat de zon onder ging achter de bergen reden wij voldaan terug naar ons onderkomen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.