Een dag naar Innsbruck. (nostalgie voor Marja)

Oostenrijk, Innsbruck

(Vandaag is het wisselvallig en ongeveer 27 graden)

Op deze, wederom warme dag, gaan we op verzoek van Marja naar Innsbruck om herinneringen op te halen en mij deze mooie stad te laten zien.

Na een rit van 40 minuten aangekomen in de "Altstadt" van Innsbruck.
Vanuit de parkeer garage waren wij zo bij het huis met het gouden dak, de grootste attractie van de stad.

Het verhaal achter het dak:
"Meer dan 500 jaar geleden gaf keizer Maximiliaan de opdracht om de reedsGouden Dak close up bottom bestaande erker te versieren met 2.657 vergulde koperen platen. Vanaf het balkon bekeek de keizer riddergevechten en genoot hij van de drukte in de stad. Hij liet zich hier tevens huldigen."

Na eerst een kopje koffie te hebben genuttigd op een gezellig terras alle straatjes, hofjes, pleinen en poortjes van de Altstadt bekeken.
In de middag tijdens wederom een drink pauze op een terras om onze vermoeide voeten wat rust te gunnen, viel er een klein buitje regen.
Maar onder de parasol was het goed toeven. Na de regen werd het gelijk weer benauwd dus de Auto weer opgezocht en via de plaatselijke Spar in Kramsach weer naar het appartement.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.