Een dag naar de Achensee en de Zillertaler Hohenstrasse

Oostenrijk, Achensee

(Vandaag is het zonnig en 30 graden)

Vandaag een uitdaging voor Marja en een stuur festijn voor Rob.
In de ochtend met de auto naar de Achensee gereden en specifiek naar Pertisau waar Pa en Ma Nadort jaren geleden ge-langlaufd hebben.

In de zomer is deze plaats overgenomen door de wat oudere welgestelde Duitsers, Zwitsers en Oostenrijkers die zich laten feteren in de rijkelijk aanwezige hotels en appartement complexen. Daarnaast is Pertisau ook een uitval basis voor de sportievere rest van de samenleving zoals daar mogelijkheden zijn voor: hanggliding, wandelen, fietsen, mountain biken etcetera.
De eerst genoemde bezetters van Pertisau laten zich in het dorp vooral gelden als zij niets ontziend in hun, door de hotels in bruikleen gegeven, golfkarretjes de straatjes in het dorps centrum onveilig maken.

Na een wandeling door het centrum (tevens boulevard) en een kopje koffie "mit torte" weer op pad. Eerst nog even naar het eind van de Achensee waar niet veel te beleven viel en daarna via een rit van ongeveer 30 km naar het Zillertal.

Daar aangekomen op zoek naar het plaatsje Reid waar het begin van een mooie Alpenrit te vinden was. Na enig gezoek toch nog het veel te kleine bordje met de tekst "Zillertaler Hohenstrasse" gevonden.

De weg liep door het dorp gelijk flink omhoog en versmalde aan het eind gelijk tot een breedte van anderhalve auto. Dat wordt leuk dachten wij. Via allerlei bochten, slingers en haarspeld bochten reden wij door de bossen naar de Alpen weides.
Halverwege bijna een dame die midden op weg naar de grond zat te staren aangereden wat even later de kaartjes verkoopster van Hohenstrasse bleek te zijn.
De "Maut" bleek 8 euro te zijn wat achteraf, ook voor een Nederlander een redelijke prijs was. De Hohenstrasse was een waar genot om te rijden. Schakelen, remmen, tegenliggers, op elkaar wachten, af en toe achteruit etcetera. Een waar stuurmans feest!
Boven, op ongeveer 1800 meter, waren prachtige uitzichten en een Stubbe, dus jullie kunnen het al raden. Pauze en een drankje. Daarna wat foto's van de prachtige omgeving en op naar de afdaling. Ook hier weer dezelfde taferelen als de beklimming en na een goed half uurtje weer geland in het Zillertal.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.