inpakdagje

IJsland, Höfn í Hornafirði

Zondag 25 juni 2017
Bij het ontbijt ontstaat er een probleem, de blender gaat stuk, heb ik er teveel bevroren aardbeien in willen hakken voor de smoothie? Als we goed kijken zien we dat de koppeling waar pinnetjes in zitten om de snijmessen rond te kunnen draaien, allemaal afgebroken zijn. Maar we zien er maar 4 liggen in het apparaat, dus 2 waren blijkbaar al eerder afgebroken. Dus hij was al een beetje stuk. Gelukkig is het dus niet helemaal mijn schuld...... We appen met Hjalmar en vragen of we een reserve onderdeel zullen bestellen? Jan heeft op internet al gekeken, en dat is wel te doen. Maar Hjalmaar antwoordt dat het niet erg is, ze waren toch al van plan de blender te vervangen omdat hij het niet goed meer deed. Ja logisch, als hij al een beetje stuk is. Gelukkig maar! Het kost toch weer extra geld om dat soort dingen te fiksen. En de regel is dat je dat wel doet als je iets stuk maakt. Na de lunch moeten we nog wel even naar de winkel om een nieuwe mok te kopen, want een van de mokken had van de week ineens een barst. We zien daar ook een nieuwe blender staan, 380.000 kronen, dat is dus 380 euro! Maar goed, dat we hem niet hoeven te vervangen....... De mok is gelukkig niet zo duur!

Achter de supermarkt ligt het havengebied. Er ligt een oude houten vissersboot op de kant. En dat is maar goed ook, want zeewaardig is het ding absoluut niet meer. In de haven ligt een nieuwe vissersboot, modern, met allemaal snufjes aan boord om de netten gemakkelijker binnen te kunnen halen. Vlak naast de haven staan grote loodsen en stalen vaten om de vis te verwerken. Höfn leeft van toerisme en visvangst. Voor de toeristen hebben ze op het schiereiland aan de punt een wandelpad gemaakt met het zonnestelsel in het klein, maar wel op de juiste schaal, alleen Pluto hebben ze wat dichterbij gezet anders werd de wandeling te lang. Wij stoppen al bij Jupiter, we hebben geen tijd voor de hele wandeling want we moeten nog gaan opruimen en inpakken vandaag, het is alweer onze laatste dag in dit ruilhuis in Höfn. We hebben het hier leuk gehad!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Fijne voortzetting van jullie avontuur. Door deze reisverslagen en mooie foto's krijgen we een heel mooi beeld van IJsland. Jammer dat we de zuivere lucht niet kunnen ruiken...

Marian 2017-06-30 09:07:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.