From Hoover Dam to Shoshone

Verenigde Staten, Inyo County

Deze dag hebben we twee activiteiten gepland. In de ochtend eerst (en alsnog πŸ˜‰) met de camper naar de Hoover Dam.
Daarna (rond de middag) de rit van de dam (nabij Boulder City) naar Shoshone net voor de ingang van Death Valley National Park. Zo gepland zo gedaan. Knal blauwe hemel vanmorgen en een aangename temperatuur. We gaan er weer voor!
Slechts 5 mijlen hoeven we te rijden tot aan de Securitycheck net voor de Hoover Dam. Deze ligt precies op de grens tussen de staten Arizona en Nevada. Geblokte mannen in uniform houden ons staande. We moeten hier en daar een luik van de camper open maken en een kijkje binnenin vind de ‘officer’ blijkbaar ook wel gezellig. Wij vinden het allemaal prima. Alles voor de veiligheid; voor de vele miljoenen mensen die afhankelijk zijn van de energie die door deze dam wordt opgewekt, maar ook voor de vele honderden bezoekers...
We rijden over de dam naar de Arizona kant en parkeren daar onze RV. We doen dan al rijdende een eerste indruk op, maar als we even later daadwerkelijk op de dam lopen, ervaren we pas echt de indrukwekkende omvang van dit bouwwerk.
Wat cijfers op een rij: Hoogte van de dam 221m, lengte 380m, dikte van de bovenkant 14m en van de onderkant maar liefst 201m. Foto’s moeten deze cijfers enigszins zichtbaar maken. Los van de dam zelf, is ook de ligging er van in het landschap prachtig, evenals de andere kunstwerken die aangelegd zijn voor het transport van de energie en de brug voor het doorgaand verkeer.
Na het bezoek gaan we op weg naar ons volgende doel: Death Valley, gelegen ten noord-westen van Las Vegas. Nadat we Las Vegas gepasseerd zijn doemt er langzaam maar zeker een heuvelachtig woestijnlandschap op. Ook weer via eindeloze en vaak kaarsrechte Highways (160 en 178) naderen we de Amargosa River Valley en meer specifiek het plaatsje, nou ja het gehucht Shoshone. Daar ligt het door ons uitgekozen RV Park, dichtbij de ingang van het National Park. We checken in, rijden de camper op de aangewezen standplaats en zijn al meteen aangenaam verrast. Wat een leuke plek is dít!
Heel kleinschalig, beetje kneuterig, absoluut authentiek en relaxed, met mini bibliotheek (😳) en...met de voor deze streek fameuze Hot Spring Pool. Dit is een zwembad gevuld met uit de grond afkomstig vulkanisch water waar verder niets aan wordt toegevoegd en met een constante ‘year round’ temperatuur van 89gr F. Een weldaad voor het lijf dus!
We overwegen dan ook om een dagje langer te blijven? Maar hoe dan ook; morgen gaan we Death Valley bekijken.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Hebben jullie wel ogen genoeg om dit moois op het netvlies op te slaan ? Veel kijk plezier verder .πŸ‘β˜€οΈ

Matt van de Burgt 2019-04-04 12:16:05

Ohhhh jullie zijn op de 2e plek die op mijn verlanglijst staat: naast The Wave in Utah, nu ook de Hooverdam. Bofkonten zijn jullie!!!

Anita 2019-04-04 13:37:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.