Op bezoek bij de wijnboeren

Zuid-Afrika, Franschhoek

Vanochtend hebben we de farm van Babylonstoren bezocht. We kennen de wijnen al en willen wel eens zien waar ze worden gemaakt. De boerderij Babylonstoren bestaat al sinds het eind van de 17e eeuw en is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een begrip in de West Kaap. Nadat we onze auto hebben geparkeerd onder de druivenstruiken lopen we eerst maar eens onze neus na: we volgen de geur uit de bakkerij die brood maakt van het eigen graan. En dan komen we vanzelf in de Farmstore. Hier wordt alles verkocht wat op de farm is ‘ontstaan’. Het genoemde brood, maar ook eieren, vlees, kaas, boter, wijn, thee, olie, honing etc etc. We kijken onze ogen uit. De producten lachen je aan.
Vervolgens lopen we door de tuinen. Álle soorten fruit, groenten en tuinkruiden worden hier verbouwd. Gelukkig staan overal bordjes bij, want sommige groenten (tomaten die aan een boom groeien bijv???) hebben wij nog nooit gezien of zelfs maar van gehoord. Ook hier geldt weer: alles keurig verzorgd, we zijn er stil van.
Er liggen ook 2 mooie restaurants op het terrein, maar we vinden het nog te vroeg om die te bezoeken. We gaan ook even kijken in de tasting room. Het proeflokaal met restaurant. Ook deze verleiding kunnen we (na het overmatig drankgebruik van gisteren) goed weerstaan.
Wel gaan we op de terugweg hélemaal los in de farmstore, allemaal lekkere dingen gekocht voor vanavond, om te eten op ons eigen terras.
Babylonstoren is ons zo goed bevallen dat we ook besluiten tot een stop bij Boschendal. Dit is de bekendste winery van deze streek. Hier zijn de tuinen niet zo indrukwekkend, maar toch echt de moeite van een bezoek waard. Wat heel leuk is: er zijn 2 parken waar je kunt picknicken. Wel vooraf reserveren, dan krijg je een basket met eten en een koeler met wijn om je zondagmiddag mee door te komen. Een park is belegd met zitzakken en in het andere staan tafels en stoelen onder de schaduw van eeuwenoude bomen. Er zijn ook nog 3 restaurants.
We komen net op tijd voor de kelderrondleiding. Indrukwekkend, 2000 vaten die 3 weken geleden zijn gevuld met rode wijn. Er komen er nog 2000 bij voor het seizoen om is. 2018 is een prima oogst! De productie is in volle gang en het ruikt er heerlijk.
De prijs van de wijn is hier véél lager dan bij ons, wat jammer dat we niet met de eigen auto zijn 😒. Misschien iets voor een volgende keer, als we écht lang kunnen gaan? Alhoewel, met onze Audi over de dirt roads van Zuid Afrika is toch niet zo’n goed idee. John heeft wel al een andere Audi gezien, maar ook daarvan is de wielbasis te laag.
En nu op onze eigen winery, lekker smullen van de lekkere dingen die we hebben gekocht en genieten van de zonsondergang!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Eet smakelijk en geniet! Leuk om jullie reis zo te volgen 👍

Thijs 2018-03-11 21:28:14

Weer een geweldige reportage ,kan het nog allemaal onthouden worden bij zoveel belevenissen en niet vergeten de 🍇 En🍷Niet vergeten

Lidy 2018-03-11 21:32:48

Oh wat heerlijk, wat een mooie verhalen, kan niet wachten tot het volgende er weer is en jullie genieten van het heerlijke land, uitzicht, wijnen en de schitterende dieren. :) geniet lekker jullie twee

Marlies 2018-03-12 19:08:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.