Redwood Highway/Avenue of the Giants

Verenigde Staten, Fairfield

Vandaag weer een stevige reisdag; 270 mijl naar Fairfield, onze volgende verblijfsplaats.
Maar wat voor een reis!? Over de Redwood Highway, dwars door Redwood National Park, oftewel de sequoia wouden.
Na een uurtje rijden buigen we af van de highway en volgen we zo'n 25 mijl lang de Avenue of the Giants in het Humboldt Redwood State Park. Daar staan de hoogste sequoia's ter wereld. Inderdaad enorme bomen, op zich al indrukwekkend, maar wat vooral imponeert is het oer karakter van deze wouden. Zo anders dan de bossen die wij bij ons in de buurt kennen. Deze wouden zijn bijna intimiderend.
Ook bijzonder is dat de bomen daadwerkelijk pal langs de weg staan. De tweebaansweg zoekt slingerend een weg tussen de bomen door. Ze worden a.h.w. maak net ontweken.
Ook dit natuurverschijnsel laat zich maar moeilijk vangen in plaatjes. We hebben natuurlijk toch enkele pogingen gedaan...
Terug op de highway zijn we na een poos gestopt bij The Poor Girls. Wat die doen? Die maken in een tentje van niks de lekkerste koffie to go or to stay. Daar waren we wel even aan toe...😛
Toen verder door de Russian River Valley richting Santa Rosa. Op die weg ligt het plaatsje Healdsburg. Daar wilde Helmi persé stoppen voor een terrasje en.....dat bleek terecht! Leuk stadje met een super kekke foodstore: SHED. Kijk maar naar de foto's.
Van Santa Rosa naar Fairfield rijden we dan echt het wijngebied (Sonoma-Napa Valley) binnen. Wel helaas wat "traffic delay" op dat laatste traject. De schade valt uiteindelijk gelukkig mee.
We komen maar 5 min. later dan aangekondigd aan bij Lerma. In een toch echt wel boven modale vilawijk. Lerma brengt ons naar het gastenverblijf. We zijn onder de indruk. Alles is er. Koelkast vol met eten en drankjes. En van die voor ons bijzondere luxe. Voorbeeld. Wie heeft er thuis een toilet die je al zittende na je beurtje even de billetjes spoelt met een waterstraal waarvan je de kracht en temperatuur kunt instellen???
Nou? Wij hebben die hier dus! Net als de (vol-)automatische afvalbak. Die gaat vanzelf open als je in de buurt komt en vanzelf dicht als je weg loopt. Super handig!
Gaan we nu de komende dagen op het toilet zitten. Dat dan weer niet, want we hebben hier van alles te doen. Zoals morgen de Napa Valley bezoeken. We kijken er naar uit...!

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

prooooooooost ;-) voor morgen dan....

anke 2016-09-15 10:36:56

Wat geweldig .zo een reis maak je toch maar een keer in je leven .Mijn motto is GENIETEN !!!!!

Mama 2016-09-15 12:57:37

Krijg ze niet verstuurd !!!!

Matt 2016-09-15 13:12:51

Geen vochtig toiletpapier meer nodig!

Ingeborg 2016-09-15 14:45:29

Ze krijgen niet mijn reactie ' s goed verwerkt! Geniet, Matt en Han .

Matt van de Burgt 2016-09-15 20:01:07

Oh, heerlijk, geniet van de lekkere wijnen en ja dat zijn idd giganten die bomen ..........

Marlies 2016-09-15 21:16:21

Vlgs mij hebben ze aan het systeem gesleuteld . Hier is de hitte gelukkig voorbij. Bij de HA op controle geweest . Was tevreden. Ik ook en loop iedere dag een stukje . Jullie boffen wel met zo n prachtige reis. Wij van de verslagen . Ga volgende week nog naar mam . Blijf genieten , Han en Matt .

Matt van de Burgt 2016-09-16 15:19:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.