Throw the dices! 🎲🎰

Verenigde Staten, Las Vegas

Vandaag hebben we Las Vegas bezocht. Ca 30 mijl met de bus, wat op zich al een ervaring was. We hebben eerder al in Amerikaanse steden lokaal OV gebruikt en ook de Greyhound is ons niet vreemd, maar het gezelschap tijdens deze trip naar Vegas bestond uit mensen die je als toerist niet zo snel tegenkomt, mensen die gewoon geen geld hebben voor de, in het Amerikaanse leven zo basale, eigen auto!
En dan kom je in Las Vegas aan, een groter contrast bestaat bijna niet. Aan de noordkant van de Las Vegas Boulevard, beter bekend als The Strip, zie je nog wel zwervers en armoede, maar hoe zuidelijker je loopt, hoe decadenter het wordt. In het noordelijke stukje liggen de befaamde weddingchapels. Met daarnaast vaak winkels waar je een bruidsjurk en smoking kan huren voor het grote moment. Of een limo, met passende kentekenplaat. Het meest in trek was de drive in chapel. Je rijdt er met je auto in, een dame in het roze maakt de papieren in orde, en je komt er getrouwd uit. Er was zelfs een kleine file!
Al verder kuierend kwamen we langs de Stratosphere, 350m hoog. Bovenop staan kermisattracties en je kunt van de toren springen (gezekerd aan 2 kabels natuurlijk). Er sprong net iemand toen wij passeerden, brrrr ...
De eerste gokhallen vonden we in het Circus Circus hotel. Hier liepen ook veel toeristen rond te kijken, dat was bij andere hotels en gokhallen minder het geval. Als je het niet zelf hebt gezien, geloof je het niet. Overal, zélfs in de McDonalds en bij de Subway een Pizzahut staan honderden gokmachines.
We hebben niet gegokt, maar zijn wat gaan shoppen in de Fashion Show Mall. Prachtig en enorm shopparadijs met alle grote merken. Er is een sneaker winkel met een giga-collectie. Er staan zelfs schoenen achter glas ($$$) en je kunt hier ook gokken: met een kermisgrijper schoenen pakken!
Maar dat was allemaal kinderspel bij wat we zagen in het Wynn: Alle designers naast elkaar, wauw!
En toen het Palazzo en Venetian. Deze hotels hebben samen 7117 kamers. Van buiten is het een Venetiaans kasteel. Er is, naast een enorm casino, een overdekt winkelcentrum waar een kanaal doorheen loopt met gondeliers die al zingend toeristen rondvaren. Het plafond is beschilderd met een wolkenlucht, zó realistisch, alsof je buiten bent. Op die manier kan je er 24/7 en bij hitte en kou shoppen.
En dan heb je nog het Mirage en Caesars Palace, de vele nachtclubs en theatershows ....
Las Vegas, één dag gevuld met deze decadente overdaad is wel genoeg, maar we hadden het niet willen missen!

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Mijn lieve God ,dit had je toch niet willen missen ,ongelooflijk dit moet je echt met eigen ogen gezien hebben en dan die schoenen .Allemaal even indruk wekkend ,geweldig maar πŸ€‘πŸ€‘

Ma 2019-04-03 10:24:06

De trouwerij toch maar overgeslagen? In het noorden van Las Vegas ligt ook een geweldig winkelcentrum, schijnt.

Ingeborg 2019-04-03 14:59:59

Nou nou, niet gegokt zeg. Jullie hadden miljardair kunnen zijn . !!! Enfin, shoppen daar is ook een belevenis. Van slapen zal wel niet veel komen vannacht hΓ¨ Helmi. Vooral blijven doorgaan en genieten .!πŸ‘πŸ·πŸ˜œβ™₯️

Matt van de Burgt 2019-04-03 19:07:48

Wat circus he! En Fremont Street is nog erger, ben je daar ook geweest?

bianca 2019-04-05 06:49:20
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.