Onderweg naar Centraal Amerika

Peru, Lima

Hoi!

We hebben Rio achter ons gelaten en zijn met een reisschema van >30 uur onderweg naar Panama.

Rio ~ Lima
Lima ~ Bogotá
Bogotá ~ Panama

Soms lopen de dingen anders dan gepland. Eerst was het idee om met de boot naar Colombia te gaan, dan zouden we voor dagen met een grote boot door de amazone heen gaan, slapend in een hangmat.
De vluchten richting Manaus (noord Brazilië) waren gestegen in prijs en Nicky had zich ingelezen de andere kant op, van Colombia naar Manaus. Dan heb je de rivierstroom mee en doe je er maar 3 dagen over in plaats van 6.
Dagelijks plannen maken, ze wijzigen en heroverwegen is hard werken. Maar daarom vliegen we nu zo naar Panama :-)
 

Onze laatste dag Rio

We hebben ons wat langduriger verblijf in Rio heerlijk afgesloten. Het vieren van het verkrijgen van het nieuwe paspoort, door met een onze voeten op het strand van de Copacabana.

De aanvraag van het paspoort zou 3 weken duren, maar in 2,5 week lag mijn paspoort al te wachten in Rio. Helaas moest ik mijn prachtige Laissez Passer weer inleveren bij het consulaat. Wat maakte deze Laissez Passer speciaal? Het is een handgeschreven reisdocument(paspoort), waarbij je dus afhankelijk bent van het handschrift van de honereur consult, wat bij mij een redelijk mannelijk handschrift was.

Het hostel waar we sliepen was verre van optimaal. Veel oude meuk, de bedden waren oud en hadden ze voorzien van een plastic cover. Hierdoor ga je s nachts erg transpireren en krijg je een idee van een oud ziekenhuis/bejaardentehuis bed (alleen dan in stapelbed met 3 boven elkaar), daarnaast dat er geen gemoedelijkheid was vanuit de receptie. Een uur langer verblijven in de lobby na de checkout time extra betalen, idem je spullen gedurende de dag stallen. Grrr...

Morgen rond deze tijd liggen we aan het zwembad!Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hoezo 'n heel jaar op vakantie, 17 september 2015 t/m 1 december 2016 ? 😉

Marian 2016-09-02 12:17:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.