Water en riet!

Peru, Isla los Uros

Lieve mensen in het warme Nederland,

Vandaag zijn we naar het eiland Uros gegaan. Één van de toeristische trekpleisters naast Puno, in het zuidelijke puntje van Peru.

Puno ligt aan de Peruaanse kant van het Titikaka meer, één meer op 3800 meter hoogte. Cotibamba ligt aan de Boliviaanse kant, om Maar even aan te geven hoe dichtbij we bij Bolivia zijn.

Het eiland drijft!

We liepen overdag uit eigen beweging naar de pier en zijn daar voor 10 sol p.p., € 2,75, met de boot gegaan. Dan komt er nog 5 sol p.p. bij aan gemeenschapsgeld. Vervolgens moet je wachten tot de boot en beetje gevuld is dat was in ons geval 15 minuten. Dus alles was heel gemakkelijk zelf te organiseren, in plaats van de tours die overal worden aangeboden.

De boot met een redelijke knalpijp, voer het Titikaka meer op waar Masja geanimeerd aan het kijken was naar alle vogels die er vlogen en op het water zaten. O.a. een Peruaanse fluut(kan ook een Boliviaanse zijn, haha), een eend met een blauwe snavel.
Vervolgens voeren we door de waterweg/vaargeul omringt door rietplanten. Waarna we bij de community uitkwamen op een rieten eiland. Nadat we uitleg hadden verkregen over de wortelige turflaag waardoor het eiland drijft. Merkte we ook dat we dreven. Bij een keer springen merkte je deining.
Vervolgens zijn we met de Mercedes, lokaal grapje, naar het andere eiland gegaan. Een rieten boot die als duwbootje fungeerde via andere communities ging richting het commerciële eiland met winkels en restaurantjes. Er werd zelfs gezegd dat je er kon slapen.

Voor Masja was dit haar laatste dag, ze had nog een laatste ding op haar wishlist. Ze wilde namelijk zien hoe kinderen in de draagzak zaten een erin gehezen werden. Dus tijdens dat we op het eiland waren heeft Masja een baby achterop haar rug gehad.


We zijn zo dicht bij Bolivia gekomen, maar we gaan i.v.m. de olympische spelen toch rechtstreeks vanaf Peru naar Brazilië.

Liefs,

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.