Wuhan: Niet echt de moeite waard

China, Wuhan

Na Hangzhou zijn we per trein naar Wuhan gegaan. Wuhan is een handelsstad, vanwege de centrale ligging aan het water en spoor. De stad zelf is echter niet echt de moeite waard.

We zijn hier twee nachten gebleven en hebben eigenlijk maar weinig noemenswaardigs gedaan. Daarbij hing er in de stad ontzettend veel smog, waardoor het niet heel prettig was om lang buiten te zijn.

Wat we wel konden meemaken, was het echte Chinese leven. Er sprak in Wuhan vrijwel niemand Engels, wat daardoor wel weer leuke uitdagingen en situaties opleverde.
 

Vooroordelen

Dat sommige vooroordelen op waarheid gebaseerd zijn, klopt. Wat betreft Aziatische automobilisten (en scooterrijders) is dit in ieder geval zo. Niet alleen zijn ze qua voertuigbeheersing niet fantastisch, maar er heerst op de Chinese wegen een bepaalde mate van wetteloosheid. Door rood rijden lijkt normaal te zijn, net als rijden op de verkeerde rijbaan (in de tegengestelde rijrichting). Ook toeteren, afsnijden, op het fietspad of de stoep rijden en voorrang nemen als je het niet hebt zijn aan de orde van de dag. Het mag een wonder heten dat er niet meer ongelukken plaatsvinden.
Voor ons betekent het voornamelijk dat we erg goed opletten als we de straat moeten oversteken.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.