Zo heet heb je het nog nooit gegeten!

Thailand, Krabi

Het laatste verhaal eindigde op de boot naar Satun. Het enige memorabele aan die boottocht is de meest beroerde Kung Fu film die ik ooit gezien heb.
 

En weer een nieuw land

Na ongeveer een uur varen kwamen we aan in Satun in Thailand. Het eerste waar we aan moesten geloven was de douane. Deze deed gelukkig niet al te moeilijk, dus we konden zonder problemen het land in. Daarna moesten we aan geld zien te komen, wat behoorlijk meer moeite kostte. In de haven was geen pinautomaat te vinden. Er was wel een wisselkantoor, dus we wisselden wat overgebleven Maleisisch geld.
 

Op naar Krabi

Het busstation lag ongeveer 20 kilometer van de haven, dus we hadden een taxi nodig. Een snelle vriendjesmaakactie zorgde ervoor dat we binnen korte tijd achterin een volle pickuptruck zaten. Deze zou ons eerst naar een ATM brengen en vervolgens bij het busstation afzetten. Althans, dat was de afspraak. Het werd eerst het busstation, wederom zonder pinautomaat. Het kostte vervolgens de nodige overtuigingskracht om de taxichauffeur zover te krijgen om ons zonder extra kosten heen en weer te rijden naar een bank, maar uiteindelijk lukte dat.
 

Nog even geduld, want het busje komt zo

Het buskaartje naar Krabi was zonder problemen te koop. Drie minuten later gingen we op een bankje zitten met het vooruitzicht dat de bus een kleine twee uur later pas zou vertrekken. Van verveling kochten we eten en drinken, maar de tijd ging er niet sneller door. Toen de bus er eindelijk was, stapten we snel aan boord en kwamen we erachter dat we de eerste kilometers als enige passagiers zouden doorbrengen. De bus was gelukkig vrij comfortabel. Gaandeweg werd het tijdens de vele stops wel steeds drukker in de bus.
 

Krabi

Toen de bus ons op het busstation van Krabi afzette, bleek daar net een enorme onweersbui losgebarsten te zijn. We wisten niet precies hoe ver het busstation van ons hostel lag, dus we maakten weer vrienden en namen een taxi met een viertal backpackers uit Frankrijk. Erg gezellig achterin een pickuptruck die door bijzonder grote plassen rijdt!
We werden voor de deur van ons hostel afgezet terwijl de bui net stopte, goede timing! Na het inchecken legden we de spullen op de slaapzaal en gingen we op zoek naar avondeten. Hiervoor bleek de nightmarket een uitstekende plek te zijn. Een plaatselijk dorpsplein was vol gebouwd met marktkramen die vooral souvenirs en eten verkopen. Een vrij druk, maar feestelijk geheel.
We kochten wat eten met een biertje erbij en begonnen aan wat (vooral voor Nicky) de heetste maaltijd ooit zou worden. Een combinatie van vrij veel pittige pepers en het zuurtje van limoen maakten dat de maaltijd bijna onmogelijk op te eten was. Desalniettemin een interessante ervaring.
 

Een klein biertje

Terug aangekomen in het hostel namen we nog een drankje en besloot Nicky, na een aantal spelletjes reuzejenga, op tijd naar bed te gaan. Ik had juist daarvoor vrienden gemaakt met een Engelsman, die graag nog een drankje wilde drinken, dus ik besloot op te blijven. Een uurtje later werden we de bar van het hostel uitgeveegd en gingen we, samen met een paar Amerikaanse meiden en een Fransoos, richting de enige kroeg die nog open was. Toen bleek dat de Engelsman na een laatste biertje echt volledig bezopen was, bracht ik hem terug naar het hostel en ging ik slapen.
 

Kayakken bij zonsondergang

Na toch een beetje te hebben uitgeslapen, ontbeten we op de foodmarket, een andere markt. Hier bleek mijn maaltijd iets heter dan verwacht (er begint al een patroon te ontstaan). Na de brunch hebben we rustig rondgelopen door het stadje, omdat we om 3 uur opgehaald zouden worden om te gaan kayakken.
De pickup service was mooi op tijd en bracht ons met een rit van ruim een uur naar het startpunt van onze kayaktocht. Hier kregen we eerst een beker koffie/thee, waarna we een peddel en zwemvest per persoon mochten aanpakken. We kregen een kayak en samen met een gids en een drietal andere duo's vertrokken we.
Het eerste stuk ging lekker rustig aan de rivier op. Vanaf de rivier hadden we een prachtig uitzicht op het natuurgebied eromheen. Daarna gingen we linksaf richting een riviertje tussen stijle rotsen door, waar we modderkruipende vissen en veel apen zagen. Vervolgens stopten we op het punt waar de rivier te ondiep werd voor een pauze.
Aangezien lang niet alle aanwezigen ervaring hadden op het gebied van kayakken, boden we aan ons op te splitsen en beiden een minder ervaren iemand mee te nemen. Dit aanbod werd dankbaar aanvaard, vooral de gids vond het erg fijn. Nicky kreeg een Duits meisje voorin de kayak en ik mocht de terugreis van een vrouw uit Hong Kong verzorgen. Tijdens de terugreis hadden we uitzicht op de zonsondergang.
Na het kayakken werden we weer teruggebracht naar het hostel en gingen we, deze keer tegelijkertijd, redelijk op tijd naar bed.
 

Op naar Bangkok

In het hostel regelden we de volgende dag een busticket voor de nachtbus naar Bangkok. Deze zou ons om 4 uur 's middags ophalen, dus we deden de rest van de dag rustig aan.
Tijdens de lunch meende Nicky een bekende te zien. Deze jongen zat in hetzelfde restaurant. Terwijl hij wilde betalen, vroeg Nicky naar zijn naam en bleek het inderdaad de vriend van een vriendin van Nicky te zijn. Kleine wereld... Hij bleek zelfs de afgelopen nachten in hetzelfde hostel te hebben geslapen! We praatten nog een tijdje, totdat zijn bus hem kwam ophalen.
Een uurtje later werden wij ook opgepikt, op naar Bangkok!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.