Werken en slapen

Australië, Sydney

Hi Mates,

Ik ga jullie over verschillende dingen bij praten als: dat we verhuisd zijn en dat werken in Australië apart kan zijn.

Als je aan het werk bent dan praat je met mensen. Zo wordt er veel beton gestort. Dus van het één kwam het andere en afgelopen maandag werkten Casper en ik dus op dezelfde bouwplaats. Casper met zijn handen in het beton en ik het verkeer te regelen.

Ik zit nu in een dansende trein over de rails. Anders dan andere dagen dat ik om 5.55 in de trein zit met mijn kopje koffie. Dat komt enerzijds omdat ik nu geen koffie heb, maar dat is niet de belangrijkste reden.
Gisteren zoals gewoonlijk van 7 tot 17 uur gewerkt. Kom je net op het station aan, krijg je een telefoontje van de recruiter.
'Ja, we zijn niet langer gerechtigd om contractors te sturen naar bouwlocaties van toplace' dat houdt dus in, ik heb een dag vrij!
Er zijn een aantal werk dingen anders hier in Australië, dan in Nederland. Australië is een grote werkervaring plek in plaats van studie noodzaak om werk te vinden. Daardoor worden er ook verschillende mensen ontslagen en zijn ze blij met mensen die hard werken en weten wat ze doen.
Dus nu zit in alle vroegte op mijn vrije dag in de trein. Waarom? omdat ik gek ben(ja een beetje). Maar de voornaanste reden is omdat ik mijn helm en schoenen er nog heb liggen. Daarnaast vind ik vandaag ook de perfecte kans om te kijken of ze mij een werkplek op kantoor kunnen aanbieden. Gisteren kreeg ik ook al de optie aangeboden om betonberekeningen te maken over het aantal kuub dat nodig is om te bestellen. Dus ik ben benieuwd hoe raar het gaat worden.

We zijn het studentenhuis ontgroeid, laat ik het zo maar omschrijven. Het huisje op de Quaystreet was gezellig maar weer hadden het wel gehad met de huisgenoten die om 3 uur thuis kwamen in dan al lallend/schreeuwend door huis liepen. Dus we hebben de 6 huisgenoten (1 Japanse, 3 Koreanen, 1 Fransoos en 1 Duitser) ingeruild voor 2 huisgenoten. Een werkend Frans stelletje. Heel gezellig! Dus misschien spreken we over een paar maanden weer wat Frans. Het huis is heerlijk schoon en alles is nieuw, we zijn namelijk eerste bewoners.
  • - Een uur later ---


Ik kom aan bij het kantoortje op de bouwplaats met de eerste vragen, 'Wat doe je hier?' Ik netjes uitleggen, waarna ik een gesprek had met de bouwplaatsmanager. Wat niet echt speciaal is maar ik werd geheel bijgepraat en het kan goed zijn dat ik iets later ingezet kan worden. Hmmm, geen zin in. Maar ik moest toch even wachten tot een van de onderaannemers tijd had. Dus met koffie in mijn hand heerlijk even toeschouwer geweest.
Het leukste van het alles is dat hier 80 man rondloopt, die mijn alleen een werkkleding kent. Dus dan kom je aan in een jurk. Whooh! 'Ga je zo werken?' Waarop ik natuurlijk antwoorden met een volmondige ja. Haha. Maar ook zuchtende en kreunende werkers omdat het nieuwe team verkeerde dingen doet(file veroorzaken, boetes krijgen voor verkeerde afzettingen en bellen tijdens het werk). De uitvoerder die mij boos aankijkt met de vraag of ik een radio heb, waar mijn uniform is, bla bla. Die was niet bijgepraat, een kwartier later was het allemaal goed. Haha haha!

Nu met een vrolijk gevoel en goede kansen loop ik naar het station. Om heerlijk naar het strand te gaan met de 30+ graden.

Liefs!Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Dat is jammer; hopelijk vind je binnenkort weer wat anders. Geniet in ieder geval van je vrije dag met dat mooie weer... X

Kees E 2016-02-24 08:26:52

Fijn dat jullie 'n nieuwe woonplek hebben. En wie weet komt er 'n prettige baan. Geniet maar van het mooie weer. liefs voor beiden.

oma 2016-02-24 14:07:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.