Klimmen

Peru, Huaraz

Lieve allen,

Ik schrijf nu voor de tweede keer hetzelfde verhaal, de eerste keer was ik vergeten op opslaan te drukken.

《《Gisteren zijn we gaan klimmen, dat was zeer geslaagd! 》》

Als je je afvraagt hoe we het regelen om te gaan klimmen, we lopen één dag van te voren verschillende reisbureaus in. Dan vergelijken we de locaties en de prijzen. Na 2 touroperators hadden we een goed gevoel bij eentje, daar zijn we het gaan boeken.
Ze hadden 2 verschillende plekken om te gaan klimmen, los Olivios met 40 klimroutes en chambon(ofzo iets) waar maar 8 klimroutes waren maar ook een natuurlijke hotspring.
Masja twijfelde nog even, maar Casper en ik waren verkocht. De plek is een nu nog onderhandelen over de prijs. Er werd 100 sol p.p. gevraagd, maar omdat we een groep van 3 personen zijn mochten we ook voor 80 sol. Dus dan komt Nicky met de opmerking voor 70 sol p.p. wil ik graag deze tour boeken. Na een telefoontje met de baas was het rond. Jeej!

's Ochtends vroeg opgestaan, we hadden om half 9 afgesproken bij de operator. Vanaf 8 uur konden we ontbijten in het hostel en dan meteen door gegaan.
Nadat we schoenen, harnas en helm hadden gepast, zijn we met een gids naar de locaties gegaan. Iets minder ver dan we in gedachten hadden, want wat bleek op kantoor hadden ze een foutje gemaakt en het verkeerde gebied opgeschreven. Nicky dacht ook echt dat kan ook alleen ons overkomen, na een excuses vanaf de touroperator was alles goed.

Het gebied 'los olivos' had ontzettend veel verschillende klimroutes. De gids klom samen met een ander de routes van 12-15 meter voor, toen leken de route erg gemakkelijk. Al helemaal als hij niet eens de moeite nam om zijn wandelschoenen uit te doen en de klimschoenen aan te trekken.

We begonnen met twee gemakkelijk routes waar meerdere grotere/mindere scherpe grepen zaten tot een hoogte van 8 meter, daarna werden de grepen een stuk smaller.
Vervolgens een route met een bolling in het midden, Masja ging voor de lastige route midden over de bolling heen, volgens de gids was de linkerkant het gemakkelijker. Casper en Nicky gingen er dus rechts omheen omdat daar een holletje zat. (eigenwijze Nederlanders)
Één van de routes erna was geweldig. Dit omdat deze langer was, wijds uitzicht en een andere kleur gebergte.

We blijven tot zaterdagavond in Huaraz, daarna is het tijd voor de Nazca lijnen. Een van de 7 wereldwonderen.


Liefs,Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ha lieve dochter, gefeliciteerd met je verjaardag! Wat een ontzettend stoere klimpartij; ziet er heftig uit! Geniet van je verjaardag en je gezelschap! X Pa

Kees 2016-07-09 06:37:35

Jaa!! Leuk verhaaltje! Klimmen was Superleuk! En bovendien: nicky gefeliciteerd met je verjaardag!!!!!! :D

Masja 2016-07-09 14:48:20
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.