Relaxt weekend

Australië, Sydney

Hi Mates!

De algemene aanhef voor als je iemand begroet. In deze blog ga ik de verhalen van afgelopen vrijdag beschrijven toen was namelijk een Dutch borrel, op zondag zijn er naar het winefestival geweest en gisteren waren we jarig.

Op Facebook zijn we lid/aangesloten bij een Nederlandse communitie in Sydney. Er wordt in die groep van alles op tafel gegooid.

Kan iemand me vertellen waarom het altijd naar frikandellen ruikt
op Martin Place, s morgens rond 7 uur?

Van waar kunnen we Koningsdag vieren? Waar kan ik hagelslag kopen. Maar een post is toch geweldig, die werd geplaatst op Valentijnsdag.

Goedemiddag allen!!
Zoals iedereen het misschien wel weet is het Valentijn vandaag en daarom ben ik opzoek naar mijn grote liefde.
Dus daarom de vraag..
Heeft iemand een idee waar ik kroketten met een friet stoofvlees kan halen in Sydney?


Die groep organiseert elke laatste vrijdag van de maand een vrimibo (uitleg voor o.a. oma vrijdag middag borrel) dan kom je daar aan, dan drink je opeens weer Grolsch i.p.v. pale ale. Even wennen, ik denk dat ik de pale ale lekkerder vindt dan Grolsch(voor dit moment). Ik merk ondanks dat ik toch veel Nederlands met Casper spreek, (en via skype of whattsapp bellen) het lastig vindt om met andere Nederlands te spreken, dan moet ik toch veel zoeken naar woorden. Zo liepen andere er juist tegenaan dat ze zich minder kunnen uitdrukken in het Engels of dat ze meer woorden nodig hebben om dingen uit te leggen, waardoor in groepsverband en gesprek hebben lastiger is. De borrel was gezellig ik ga er volgende maand ook zeker weer heen.

De zondag hebben we heerlijk laid back gedaan. Rustig naar het wijn festival geweest, zo relaxt als dat we het openbaar vervoer hebben genomen om er te komen. Terwijl we er ook in 30 minuten heen zouden kunnen lopen. Weer hebben daar heerlijke wijntjes geproefd, (lekker Nederlands) er zat maar 30 ml in een glas wijn. De witte wijnen vond ik lekkerder dan de rode wijnen, ondanks dat heb ik toch voornamelijk rode wijnen geproefd.
We hebben de avond afgesloten met de bubbels en 1 kg garnalen bij de helmbar. Jammie!

Gisteren was het weer 29 februari, een aparte dag vind ik het. Ik hoefde niet te werken dus ging ik lekker en wandeling maken naar het park en langs het water. Gewoon genieten met dit lekkere weer. Nu 28 graden en bewolkt.
Wij waren gisteren jarig, de sleutel was bijgemaakt dus nu hebben we 2 paar sleutels, maar dat is nog niet alles weer hebben nu ook zelf internet. Hierdoor is het internet om weer stabiel om te bellen. Daarvoor hadden we een niet beveiligd netwerk van de buren die we gebruikte.
So mates, just let me know.
De verschillende beltijden zijn:
  • 8/9 uur s ochtends is 》 voor ons avondeten.
  • de Nederlandse lunch pauze, 》voor ons ver in de avond.
  • 10 uur s avonds 》voor ons 8 uur s ochtends.
Casper is nog lekker als concreter bezig, (beton bouwvakker).


Liefs uit Sydney!

° Op de foto's zie je het dak een bouwproject voor het beton en na het beton storten. Ons appartementencomplex, ook foto's van het wijn festival.

° ons adres is:
Unit 703
280 Jones street
Pyrmont, NSW 2009


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.