Penang

Maleisië, Georgetown

Dames en heren, jongens en meisjes, het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van: WÁÁR-ZIJN-ZE? In deze aflevering ontdekken onze hoofdpersonen het roemruchte eiland Penang en leren zij weer veel nieuwe mensen kennen. We gaan snel over tot de orde van de dag:
 

Naar het eiland

Penang ligt in het noordwesten van Maleisië. Om er te komen vanaf Kuala Lumpur, moesten we een busreis van ruim 6 uur doorstaan. We hadden van tevoren geen hostel geboekt, maar besloten mee te gaan naar het hostel wat een Australiër uit het hostel in Kuala Lumpur had geboekt. Dit bleek een goede keuze te zijn, want het Hutton Mansion was een erg gezellige plek met goede bedden.
We kwamen aan om een uur of 8. Na het inchecken besloten we met zijn drieën te gaan eten bij een restaurant in de buurt. Voor slechts 10 euro totaal kregen we daar een vorstelijke maaltijd voorgezet inclusief ons nieuwe favoriete drankje: lychee sap. Daarna nog een klein spelletje in het hostel en toen op tijd naar bed.
 

Op verkenningstocht

De volgende dag tijdens het ontbijt leerden we drie Amerikanen (2 mannen en een vrouw) kennen. We besloten samen met hen een stuk door de stad te gaan lopen op zoek naar een strand. Onder het mom van "hoe ver kan het zijn?" vertrokken we op onze slippers vanuit het hostel. Toen we na ongeveer anderhalf uur een restaurant bereikten om te lunchen, begonnen we deze keuze al lichtelijk te betreuren.
Na het raadplegen van Google maps (hoera voor Wi-Fi) bleek dat we nog minstens zo ver moesten lopen naar het dichtstbijzijnde toegankelijke strand.
Eenmaal bij het strand aangekomen kleedden we ons snel om en doken we het water in, om een paar minuten later weer snel naar het strand terug te keren op de vlucht voor kwallen. Toch een half uurtje voorzichtig ronddobberen later, besloten we dat we maar weer terug moesten gaan.
Het hele stuk terug lopen leek ons overdreven, dus besloten we de bus te nemen. Eerst nog even snel een groot winkelcentrum in op zoek naar een biertje leek een goed plan. In de Tesco bleek het bier echter erg duur te zijn, dus met lege handen liepen we weer naar buiten. Daar bleek een enorme hoosbui te zijn losgebarsten, dat kon er ook nog wel bij. Ondanks de korte sprint naar de bushalte (nog geen 100 meter) waren we geheel doorweekt toen we de bus in stapten.
We sloten de dag op dezelfde wijze als de voorgaande af en gingen nu iets later naar bed.
 

Wasdag

De volgende dag bleek het leven iets zwaarder te zijn door het vele lopen en de alcoholische versnaperingen van de avond ervoor. We besloten, gezamenlijk met onze Australische vriend Anthony, lekker rustig aan te doen en van deze dag een wasdag te maken.
Met de waszak over de schouder liepen we 10 minuten naar de wasserette. Alles bij elkaar in de machine en geld erin, vervolgens 45 minuten wachten, toen alles in de droger, nog een half uur wachten, de was uitzoeken en weer terug in de waszak, zwaar werk hoor!
Op de terugweg nog even een goedkope, maar heel fijne, katoenen broek in vrolijke kleurtjes gekocht en terug naar het hostel om alle was weer in de backpack te stoppen.
Aangezien er inmiddels een patroon begon te ontstaan, werd het die avond weer vrij laat en smaakten de drankjes weer prima onder het genot van een kaartspelletje.
 

Hike

Op onze laatste dag in Georgetown besloten we ons te vermannen en een hike te gaan ondernemen. Met zijn vieren, Anthony, Sam (Engels en ook uit ons hostel in Kuala Lumpur) en wij namen we de bus. Een uur later werden we afgezet bij de ingang van een nationaal park. Vanaf daar begon onze wandeling naar Turtle beach (ik heb geen schildpad gezien, maar wel veel krabben en kwallen, Nicky heeft het wel voor elkaar gekregen de schildpadden te vinden).
De hike ging midden door de jungle en was hier en daar slecht begaanbaar. Wel een uitdaging dus! Op de heenweg dacht ik al dat het helemaal een lastige hike zou zijn als het zou regenen (be careful what you wish for!).
Aangekomen op het strand bleek dat zwemmen er door een sterke stroming en veel kwallen niet toegestaan was. We hebben even uitgerust en wat gegeten, en zagen plotseling een grote regenbui naderen. We besloten snel terug te gaan om voor de bui uit te blijven. Na een minuut of 5 begon het echter verschrikkelijk te regenen. De kleiachtige bodem veranderde in een waterval met grote modderpoelen. We waren erg blij toen we volledig doorweekt weer bij de ingang van het park aankwamen.
Met de bus terug was vooral erg koud, omdat ondanks het natte weer de airco op maximaal koelen stond. We pakten daarom in het hostel eerst een warme douche en gingen pas laat eten. Een local bracht ons naar een straat vol met streetfood karretjes, waar we heel goedkoop toch kwalitatief goed eten konden krijgen. Voor de verandering gingen we hierna op tijd naar bed.
 

En weer op reis

De wekker ging rond 6 uur, omdat we rond 7 uur naar de veerboot wilden vertrekken. We kregen gezelschap van een Amerikaanse die ook naar Langkawi ging en we vertrokken op tijd naar Butterworth op het vaste land om daar in de bus te stappen.

Hier verlaten we onze hoofdpersonen, die op weg gaan naar een nieuw avontuur. Wil je weten hoe het verder gaat? Kijk dan volgende keer weer de nieuwe aflevering van: WÁÁR-ZIJN-ZE?


WÁÁR-ZIJN-ZE? is een productie van nicaopvakantie, niets uit deze uitgave mag worden gedupliceerd of doorverkocht zonder de nadrukkelijke toestemming van de wettelijke eigenaar. Alle rechten voorbehouden.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

En dan hoop je,dat jullie het mooiste weer van de wereld hebben.......nee dus de ene zware regenbui na de andere. Maar jullie zijn positief en blijven veel ondernemen en ook het kontakt met andere reizigers is uiteraard interessant. En nu.....s.v.p GEEN REGEN.

Oma 2015-12-12 12:20:08

Top lekker bezig! Xx

Wout 2015-12-12 15:48:49

Leuk geschreven weer, vrolijke broek Casper

Marian 2015-12-13 09:57:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.