Adelahitie

Australië, Zuid-Australië

Het eerste dag vanochtend opviel: stilte. Geen regendruppels op het dak of een zuchtende wind. Het is voldoende voor een horizontaal dansje terwijl ik in bed lig. Gelukkig geen kat die het kon zien of ik werd spontaan gereanimeerd. Het kwam akelig in de buurt van stuipjes. Nadat we gisteren de hele dag gereden hebben (we hadden toch niks anders te doen), hebben we vanochtend maar 30km te gaan naar Adelaide. We hebben overnacht tussen de wijngaarden van South Australia, dus we worden verwend met een mooie rit. En zon op onze snoet! Hallo, vitamine D! Hallo, zalige stralen! Heerlijk. En na gisteren nog extra gewaardeerd.
Hoewel Australië een extreme focus op kampeerders heeft en er genoeg faciliteiten en campgrounds zijn, is er toch een gebrek aan parking voor campers. Met onze +7m lengte, pakken we al snel 2 plaatsjes in. Of eigenlijk 4 als we er ook nog willen uitraken. Ik weet het, we vragen veel. Bij bezoek aan de andere steden logeerden we op openbaar-vervoer-afstand en dat zullen we hier uiteindelijk ook doen. Maar vandaag is een blitsbezoek. We hadden wat zon gespot in deze stad, dus die hebben we meegepikt.
Terwijl de prins zich gaat parkeren nadat hij ons in het centrum afdropt (ja, zijn idee, zo geweldig is hij), verkennen de schone zus en ik met de kindjes deze nieuwe stad. We duiken al snel de Central market nabij Victoria square in. Eindelijk! Een leuk marktje! Geen valse souvenir-toestanden. Fruitjes, groentjes, brood, kleine zaakjes waar je iets kan eten. Het is er rustig, maar wel gezellig. Ideaal om een ontbijtje te vinden als je in de stad logeert. Als de prins zich bij ons voegt, drinken we een koffie. We halen op de markt een picknick voor 's middags. Naast het brood staat ook een Lemon Meringue te blinken. Mijn oogjes blinken er ook van. De diva's kiezen een croissant en we gaan ook nog voor wat zuurdesempistoletjes (high score bij scrabble!). Die laatste scoren niet zo hoog bij mij dus ik ga rechtstreeks voor de taart. Zonde om jezelf vol te steken met brood als je dat ook met taart kan doen, toch? Ik heb ze al iets lekkerder gegeten. Bodem te dun, custard te lopend en iets te zuur en de meringue was goed maar kon het geheel niet helemaal redden. Ohja, er is wel zoiets als een taartgod! Hij heeft Stuckens, is een biscuiterie in Diest en maakt sinds kort ook deze lekkernijtjes! Woehoew! Met z'n allen daarheen! Maar niet op de 14de, dan ga ik en ik wil niet wachten, moeha! Komt allemaal op m'n lijstje van voordelen aan 'naar huis gaan'. Ik zit aan nr... 2. To be continued.
Ons oog spot ook nog een foodfestivalletje; tasting Australia. Inkom is gratis! Er staan allerlei drank en eetstandjes. Gezien we omgeven zijn door wijngaarden, is er voldoende wijn. Maar ook gin, oesters, burgers (zien er goed uit, maar de taart is nog volop in verwerking),... Dus we besluiten rond 4u terug te komen; het is open tot 5. Dus we wandelen door de stad, door de winkelstraten en langs allerlei mooie oude gebouwen. Adelaide is wel een toppertje op dat gebied. We wandelen door het oude treinstation en langs de rivier. Daar zetten we ons even neer om de vitamine D-kuur af te werken. Za-lig! Ook al schuift er af en toe een boze wolk voor de zon, het is een fijne dag. Daarna wandelen we richting en ook even door de Botanic Gardens. En dan is het tijd om terug te keren voor de burger. Goeie timing, want de maagjes knorren. Verdacht weinig volk. Verdacht weinig volk dat eet. En een kraampje met verdacht witte plastiek waar normaal een persoon hoort te staan die ons moet vragen of er zout op de frietjes mag. Of hoe we volhardend zijn in ons te laat komen. Allemaal goed en wel, maar we waren nu wel allemaal al gesteld op frietjes en bijkomstig een burger. Google & foursquare to the rescue. Binnen enkele minuten vinden we Fancyburger op 900 meter. Het laatste gebouw in een klein steegje langs de drukke winkelstraat. Het lost de verwachtingen in en heeft zelfs een normale prijs. Wie te laat? Waar te laat?
Dan is het afronden om naar Cape Jervis te rijden. Daar hebben we morgen onze Ferry naar Penneshaw op Kangaroo Island. Met misschien een dolfijnentochtje, de remarkable rocks, Flinders NP, seal bay en nog veel meer op het programma is er weer veel om naar uit te kijken.
En we gaan nog niet naar huis, belange niet, belange niet...

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Ooooh wat n zalige dag... sounds soooo good!!! En dan nu de hamvraag die iedereen zich stelt... wat/wie is nr 1 om naar huis terug te keren??? Het is toch I, mme Binst??? :-) :-) :-) haha... roger wss :-(

I... mme binst 2016-05-04 14:05:27

Ja, was een leuke dag. Vakantie, as it should be :). Materialistische ikke: het is een ding. Gecombineerd met de juiste mens, wordt het nog leuker. Maar alleen is het ook fijn. Het is voor iedereen anders, maar iedereen heeft het. Ze komen in alle maten en gewichten. Dagelijks gebruik is aan te raden, kan anders nadelig zijn voor de personen in de directe omgeving. Dat zouden genoeg tips moeten zijn... En anders is dit een reden om te blijven meelezen! Cliffhanger... Ahum :)

fairytales 2016-05-04 14:59:56

Een bed????

eureka 2016-05-05 15:25:15

Jaaaaaaaaa, bingo! Een dikke zachte matras en een goed hoofdkussen. Dat mis ik! Hard!

fairytales 2016-05-07 05:49:36

Yup... als wij op verlof gaan is dat altijd numero uno dat ik mis!!!

katrien 2016-05-07 14:15:23

Hamaaaiii, mijn ruggeske... Dikke fette massage bij terugkomst!

fairytales 2016-05-08 06:48:29
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.