'Denial' isn't only a river in Egypt...

Australië, Kata tjuta

Mijn reisagent is een trut. Ik vervloek haar. En dat mag, want dat ben ikzelf. Ik heb, net zoals ik voor onze klanten doe, heel veel zorg aan onze reis besteed. Goedkoopste vluchten zoeken, leuke huisjes en hotels uitpluizen, een toffe route met must do's en please don'ts. Ik kijk alles 100 keer na. Zélfs ons visum is in orde, applausje voor onszelf.
Nadat we hier al een paar dagen zijn, zegt de prins dat we onze camper voor 16u30 moeten oppikken. Probleemtje: we landen pas om 20u. Ik heb een klein beetje last van uitstelgedrag en negeer dat detail. Misschien heeft hij verkeerd gelezen. Misschien kunnen we een uitzondering vragen mits betaling. Misschien... Gedurende een paar dagen leef ik in ontkenning. Denial is a way of life! Ik beken: ik ben een struisvogel. Ik negeer de waarschuwende stem aan de hele andere kant van mijn hoofd. De eerste dagen fluistert ze nog. Maar nu schreeuwt ze! Tijd voor actie! Met een bang hartje mail ik Apollo. Of we alsjeblieft per uitzondering onze camper later kunnen ophalen? Ook niet met een fee? Ok. De 25ste dan. Hoezo, de 25ste is een feestdag? Zucht... Goede vrijdag. Zo'n goeie vrijdag vind ik dat niet! Feestdagen tijdens een vakantie: bah! Boeh! Go away!
Na even te vloeken en te balen, ademen we eens diep in en uit. Ik bel mijn collega-reisagenten (geen trutten) om te horen of ik mijn vluchten kan verzetten. Pech, alles vol. Alweer een vloek. Ik ben blij dat we niet aan vloekpotjes doen.
Adem in en adem uit. Ik zou mezelf in een yoga-positie wringen als ik wist dat het zou helpen. Maar een bezoek aan de dokter kunnen we wel missen.
We besluiten dan maar om een hotel aan de esplanade in Cairns te boeken en 2 dagen te genieten van zon, zee en strand. Mossman gorge, die we oorspronkelijk al misten door de regen, zal voor een andere keer zijn. We zullen een keertje minder gaan uit eten en wat meer zelf koken. En als ik een paar van mijn shoppingsprea's mis, is dat zó gecompenseerd. Als we 1 Magnum laten, is dat ook al gecompenseerd. Al ben ik nu echt wel extra optimistisch.


Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

BUGGER!!! Wat ben ik blij dat jezelf je reisagent gekozen hebt en die,persoon ni ikke was :-) :-) :-) happy dance! But hey... 2 nights at the beach is nog steeds beter dan hier: zieke echtgenoot, mama met rugprobs naar ziekenhuis, schoonvader gehospitaliseerd vr 2 weken & dus schoonmama die zorgt & animeert aldaar, bommen die hier links & rechts ontploffen, school én creche die besluiten de deuren te sluiten en dit op het grootste dieptepunt dat een reisagent zich kan inbeelden... on top of that: dees alles vlak voor de paasvakantie. Beygones to opvang, welcome to stress headaches and dikke vaste knobbel in mijn nek. Kortom: miss you :'( MAAR: GENIET VAN IEDER MOMENT DAAR! Je moet nu gewoon nog harder genieten want je moet voor de thuisblijvers bij genieten :-) :-) :-)

katrien 2016-03-23 13:25:20

geniet ervan ginder

rony 2016-03-23 13:38:01

Ooooh meid! So sorry!!! Ik weet dat ik met momenten een trut ben, dit is zo'n moment. Kinda selfish om nu zo'n banaliteit de wereld in te gooien. Ik dacht, ff ventileren en het wat luchtig houden na een slaaploze nacht (ja, die hebben we hier ook. Dankzij boze ontploffende mannen in ons thuisland en kindjes met een hoestje in onze kamer). Alles komt samen voor jou :(. Ocharme!! Hopelijk Mich weer snel op de been. En je mama? Prognose? Duimen voor iedereen daar dat alles snel in orde komt en de gezondheid weer mee wilt. En dat dieptepunt voor de reisagent... Het is een dieptepunt voor Belgie. Geraakt op onze zwakste maar meest gekoesterde plek. Een vertrek van die luchthaven zal nooit meer hetzelfde zijn.

fairytales 2016-03-23 14:29:10

Travel Company is niet voor niets het beste reisbureau met de beste reisorganisatrices Yelva en Katrien ... dat bewijs je elke dag ...Dirk heeft twee parels !!!

Pierre en veronique 2016-03-23 22:09:25

Dat is een supermooi compliment! Na een moeilijke dag als vandaag, zal dat complimentje zeker ook deugd doen voor hen!

fairytales 2016-03-23 23:14:50

Pierre wat lief! Het was n zware week, nu genieten van familie en paaseikes... :-) Na de afgelopen week: eens zo belangrijk: GENIETEN!!! N must vr iedereen :-) :-) Thx vr compliment!

katrien 2016-03-27 15:19:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.