Movies & more

Australië, Caloundra

Na de lange dag gisteren, slapen we vandaag uit tot 7u45. Een luxe! Diva 2 heeft voldoende aan hazenslaapjes. Zij is dus als eerste wakker. Ze sluipt door de camper, klimt op de zetel en trekt ons gordijntje open. Prins offert zich op en staat op om haar naar een film te laten kijken. Samen met diva 1 slaap ik nog kort verder. Als ook diva 1 er genoeg van heeft, nemen ze een duik in het zwembad. Intussen neem ik een douche. Heerlijk!
We vertrekken naar Noosa heads. Het Knokke van Australië zeg maar. En het klopt. Naarmate we Noosa heads naderen, worden de huizen groter en de auto's zijn naargelang. We zien op een uur tijd meer BMW's, Audi's en Mercedessen dan gedurende de hele voorbij tijd. We parkeren ons kortbij het strand. Eerst picknicken we in het parkje ervoor. Altijd handig: een bank om op te zitten, geen zand in ons eten,... Erna wandelen we naar het strand. Riante villa's kijken uit over het witte strand. Woeste golven rollen wit kolkend het strand op. De diva's zijn al snel op weg om hun grootste berg ooit te maken. Intussen lees ik een boekje met het zonnetje op mijn rug. De prins regelt de camping voor de avond. Ik had gelezen dat Caloundra leuk is voor gezinnen. Naarmate we vorderen in onze vakantie, korten de dagen ook steeds in. Het zonnetje gaat ook slapen om 6u. Rond 5u pakken we dus ons boeltje in om de laatste 54km te rijden. Als we naar de camper terugwandelen, wandelt de prins voor ons. De diva's proberen hun papa in te halen. Terwijl ze lopen, trekken ze weinig elegant en evenmin ladylike hun broekje op. Zou ik hen zeggen dat ze een jumpsuit aanhebben die niet kan afvallen. Mmm. Later misschien.
We zijn onder de indruk van het lokale Knokke. Of Malibu beach, zo je wil. Grote witte villa's staan verborgen tussen het groen langs de kustweg die stijgt en daalt als een rollercoaster. Halverwege informeert diva 2 ons dat ze buikpijn heeft. Ik vraag haar hoe het komt, maar krijg geen reactie. Ze zit alweer in haar eigen leefwereld. Tot ze 5 minuten voor aankomst op de camping laat weten dat ze boodschap nummer 2 moet doen. Ik zeg haar dat ze nog heel even moet wachten. 'Ik heb al gedaan...'. Shit. Letterlijk. Ze zit letterlijk in de shit. Klein stinkertje krijgt nieuwe kleren en een frisgewassen poep. Haar kleren gaan voorlopig in een zakje. 3 zakjes. Ik ben er nog niet uit of ik het ga wassen of ritueel verbranden.
We komen toe op onze camping. Dure camping! 70$ voor een nachtje. Gaat eigenlijk een beetje boven het nachtbudget. Maar het is centraal gelegen, aan het strand en er is een leuk zwembad voor de kindjes. In tegenstelling tot onze vorige campings, staat deze propvol. Oeh. Mensen. We zijn het niet meer gewoon. Aan het begin van de camping staat een groot scherm. De Snoopyfilm wordt bekeken door jong en oud. We rijden naar ons plekje en settelen. Erna keert de prins met de diva's naar de film terwijl ik wat me-time neem. Aka 5 minuten zonder een miljoen keer 'mama mama mamaaaaaaaaaaa?' te horen. Als de prins terugkomt voor de stoelen, ga ik mee. We kijken onder de sterrenhemel samen naar Snoopy. Af en toe naar het scherm. Meestal naar de sterren. Zo mooi. Naast het scherm, staat een pizzakraampje. We gaan los over ons budget als we ook nog 2 pizza's kopen. Maar het kan geen kwaad. Want we kijken onze de sterrenhemel naar een film met een pizza in de hand. Priceless toch?

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

hallo yelva niet te veel mee inzitten met da budget zo'n reis maak je niet elk jaar dus een beetje van genieten.je weet toch ook da shit geluk brengt.En valt dat mee voor bram dat rijden met de camper? is els al bij jullie anders kan die eens rijden .Heb jij al eens gereden? allez groetjes van papa en mama.(vandaag 37 jaar getrouwd)

papa 2016-04-06 16:28:35

Nog niet gereden, veel te groot! 7m7. Bram doet dat heel goed. Misschien dat Els er zich aan waagt.

fairytales 2016-04-07 11:45:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.