Wiebelwegen

Australië, Kings Canyon

Als we van onze eerste week Australië iets geleerd hebben, dan is het wel dat alles hier is wat het is. Staat er 'hot' op de kraan, dan komt er kokend heet water uit. Waarschuwen ze voor kwallen, wees dan maar zeker dat er kwallen zwemmen. Offroad is bijgevolg dus ook echt offroad. Geen wekunnenernogsnelmetonssmartjedoor-offroad. Neen. Eerder een diebandenhaddennogwatgrotergemogen-offroad.
Onze tocht vandaag begint chill. Auto inladen, uitchecken en we out! We zien geen kangoeroe, overstroming of grazend vee zoals beloofd op de typische geel met zwarte borden. We zien wel een paar wilde paarden en kamelen. Helemaal vrij in een gigantische outback. Ik ben blij voor hen!
Op weg naar Kings canyon, de volgende eindhalte, besluiten we een tussenstop te maken in Finke gorge NP. Iets met de oudste resterende rivier. Lijkt ons wel wat. Op de weg er naartoe staat een bord dat aangeeft dat het offroad gaat. Willen we dat? Brussel, Parijs, Zuid Afrika, Amerika. De prins heeft ze allemaal bedwongen. Koning van de baan! Moet lukken, toch??
Mijn autistische innerlijke ich begint al wild heen en weer te schudden met haar hoofd. De avontuurlijke Innerlijke ich juicht en duwt de andere inner ich in een hoekje. So off we go! Het begin valt goed mee maar al snel verruilen we het harde rode zand voor hobbelige wegen waarvan stukken weggespoeld zijn. Alternatieve wegjes die ernaast lopen, brengen ons verder naar paden van grote stenen, zacht zand en opgedroogde rivieren. De kindjes op de achterbank lachen met de wiebelweg terwijl ikzelf mijn gordel en autodeur omklem met zweethandjes. Ik check de kilometer stand. Nog 3 km te gaan en we hebben nog maar fuel voor 455 km. Er komt een klein paniekje op. Ik wens om files en asfalt en andere levende wezens die niet kruipen, springen of vliegen.
Na 19km is er niks spectaculairder te zien dan hetgeen we zagen aan het begin van onze tocht. Dus keren we terug. 19km retour.
Mijn liefde voor asfalt is blijkbaar even groot als mijn liefde voor chocolade. Ik word er giechelig van. Tot we na 2km asfalt terug overgaan op rood zand. Na de eerste offroad weten we dat dit wel meevalt. De gravelweg duurt 195km - of 3 uur. We kunnen genieten van een 360 scenic view. Rode zandweg, bomen rondom en dat alles omgeven door rood/bruine rotsen. Alsof je in een schilderij rijdt. Aangekomen in het hotel is het genieten van een duik in het zwembad en van de zonsondergang.
Vanaf nu luister ik enkel nog naar mijn autistische inner ich. I think we can be friends.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ikke filmpje van mijn skitalent = gij foto van de zebra int zwembad? ;-)

katrien 2016-03-21 11:10:51
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.