We have a booboo

Australië, Mackay

Onze dag begint met booboo's. Terwijl ik de meloen snij voor het ontbijt (jaja, gezond, wij), snij ik ook voor de gelegenheid in mijn duim. Een wit schelletje vlees wipt omhoog. Drup drup, doet het bloed. Shit, zegt de mond. En 'mama, je mag dat niet zeggen', roepen de diva's in koor van buitenaf. 'Heb je je gesneden? Heb je pijn? Is er bloed? Is je vinger eraf'? Ze kunnen de link leggen én hebben gevoel voor drama. Ja, ja, ja en nee. Auwch. Ik kan mij nog net inhouden om de hele camping door te huppelen met mijn duim omhoog, al roepend 'I have a booboo'. Maar de rest van het ontbijt verloopt goed. Tot we beginnen inpakken en de tafel dichtplooien. Terwijl ik aan de afwas sta, hoor ik diva 2 brullen. En ze danst erbij. Een pijndansje. Ze heeft zoveel pijn dat er een lange stilte hangt alvorens er een nieuwe uithaal is. Mijn moederhart trekt weer samen. Haar kleine handje zat tussen de campingtafel. Arme poppemie. Ze wordt geknuffeld en krijgt een koude fles appelsap tegen haar hand, we hebben niks kouder. Op momenten van pijn, heeft diva 2 twee mama's. Ikzelf en diva 1. Zij ontpopt zich altijd tot een mini-mama en vraagt dan met een fijn stemmetje 'heb je je pijn gedaan, kleintje?'. Ook al is het kleintje in kwestie maar 9 minuten jonger, 3cm kleiner en 2kg lichter. 'Wil je een zakdoekje, schatje?' Ze is duidelijk van het zorgende type. Diva 2 en ik kunnen samen door de camping huppelen. We have a booboo, we have a booboo. Maar dat doen we niet.
In de plaats daarvan gaan we naar de blue water lagoon. Een gratis waterpark op 2km van onze camping. Diva 1 kiest het giraffenbadpak, diva 2 gaat voor de flamingo's. In tegenstelling tot het vorige waterpark, is hier wel een aansluitend zwembad en zijn er glijbanen. Diva 2 vraagt of er ook zand is. Zandratje...
Zowel de giraf als de flamingo's ontdekken de glijbanen in verschillende posities. Op de buik, op de buik achteruit, op de rug, op de poep, op de poep achteruit, via de leuning van de glijbaan. Af en toe worden we getrakteerd op een vreugdedansje of gehuppel in combinatie met een schel gelach en een zwaaiend handje. Ze amuseren zich kostelijk.
In de namiddag, tegen dat ze wat uitgekeken zijn op het waterpark, geven we toe aan het zandratje. We gaan naar het strand. Er zijn geen netten, dus in het water gaan is geen optie. Kwallen zijn aanwezig, meldt het bord. Het zou typisch voor ons zijn om gestoken te worden door zo'n prikkend zakje.
We nestelen ons dus op het zand. We maken zandauto's, zandvliegtuigen en torens. We maken een hinkelspel waar we met z'n vieren op springen, inclusief prins dus. Terwijl de diva's elk een beetje me-time nemen en enkele meters apart van mekaar spelen; zoeken de prins en ik figuren in de wolken. Geen grote avonturen dus vandaag. Maar ik ben helemaal zen. En mijn yin en yang hangen in balans!

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Wat een zaligheid!

Ilse 2016-04-01 14:28:09

Heeeeeerlijk!!!! Living the life... @ the beach! JALOERS!!!! En de regen? Blijft die uit tegenwoordig? Wel n tegenvaller voor het thuisfront ;-) grapje! Laat de flamingo en giraf maar zalig huppelen en schuppen en kirren... niks leukers dan dat! Q TIME in hoofdletters.

katrien 2016-04-01 19:12:16

Het was een van de leukste dagen tot nu toe! Sinds een week geen regen meer gehad. Het ventje hierboven zal medelijden hebben. Een camper én regen? Dat gaat erover! Al bevalt het mij - raarmaarwaar - wel...

fairytales 2016-04-01 23:11:27

Yelva,je reisverslagen zijn heerlijk om te lezen... En je verlangt maar naar een ding ... Je koffers te nemen en ook te vertrekken ...wat een reis ...en wat een fantastische ervaring voor de prins,de diva's en de Prinses ...je gaat het hier niet meer aankunnen als je terugkomt ...Laten we Zwijgen over je terug komt ...enjoy enjoy ...het is Jullie gegund ...Ik zal wel wachten om mijn reis te boeken voor de Seychellen tot je terug komt ...en chapeau wat een voorbereiding moet je hebben gedaan voor de organisatie van die reis ...en Ik zie dat je een mama bent met een peperkoeken hart je net zoals Veronique ...Be happy and enjoy

Pierre en Veronique 2016-04-02 11:47:48

Het is alles waar we van konden dromen en meer. Ben heel blij dat we het gedaan hebben. Het is genieten van elke minuut. Voorbereiding viel wel mee. We wouden vooral vrijheid en die hebben we. En tijd... Dat is een onderschat begrip. Een zaligheid!

fairytales 2016-04-02 12:25:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.