I <3 Brisbane

Australië, Queensland

De bus brengt ons in 10 minuutjes van onze camping naar hartje Brisbane. King George square en de city hall om exact te zijn. Daar ontmoeten we Kyrin, een mondige Australische die ons wegwijs gaat maken in de stad. Het is nog even wachten op 2 andere koppels... Die uiteindelijk niet de moeite nemen om op te dagen. De Tour wordt dus uitgestippeld in functie van de kindjes. Al van bij aankomst weet ik het: dit is mijn stad. Met steden is het net zoals met mensen. Erop of eronder. De klik is er of hij is er niet. En hij is er overduidelijk. Wolkenkrabbers die het plein en een oud kerkje omsingelen. Kleine steegjes leiden naar een ander plein, over een brug, naar Southbanks. Na NY, Barcelona en Kopenhagen, zal ook hier een stukje van mijn hart achterblijven. We passeren de Art Gallery waar regelmatig gratis exposities zijn. Daarna lopen we langs de rivier en hebben we een fantastisch zicht. De stad rijst boven ons uit aan de overkant van de rivier. Hoe verder we wandelen, hoe gezelliger en drukker het wordt. We passeren het 'brisbane eye' - dat volgens mij de foute plaats heeft om een mooi overzicht over de stad te geven. Een beter alternatief is de city hall. Daar kan je gratis naar boven voor een view from the top. Wel even inschrijven.
En dan barst het helemaal los: speeltuin, zwembad, waterpark, marktjes,... Het is er allemaal en heel gezellig. Als een uit de kluiten gewassen dorp. De diva's worden losgelaten in de speeltuin terwijl we onszelf met een koffie belonen. Het is ongeveer 30gr, veel warmer dan het hoort te zijn, maar het helpt tegen de spontane puf en zweetuitbarstingen. Daarna lopen we verder langs de zwembaden en gaan we een ijsje eten. Niet zomaar ijs. Neenee. Ijs dat ter plaatse gedraaid wordt in de kitchenaid en waar nitrogen bij gegoten wordt. Resultaat: heerlijk zacht en romig ijs. Lekkerrrr. De diva's krijgen een kidscone met Nutella Ella Ella. De prins gaat voor de mango en ikzelf voor de triple chocolate brownie. Dat mag je letterlijk nemen. Chocoladeijs met stukken brownie en top off the bill: chocoladestukjes. Decadentie ten top. Wil de ijsman mij dood misschien? Dit moet ongeveer 10000 calorieën zijn en een geheel van ontbijt, lunch en diner. Bedankt Nitrogenie voor de extra 3kg. Voor de mensen die klagen over dure ijsjes bij ons: €1.5 en zelf €1.8 is peanuts. Kidscone: 5 dollar. Regular cone: 8 dollar. De Brisbane greeters service is gratis, dus het minste dat we kunnen doen, is Kyrin een ijsje betalen. Crap, die lemon meringue pie ziet er ook wel lekker uit. Andere keer. Misschien.
We maken nog een stopje aan de 'eetbare tuin'. Mango, banaan, perziken, boontjes, kruiden,... 3 dagen in de week kan je hier de zelfgekweekte groentjes en fruit kopen. Ze legt ons ook de werking van de ferry's uit. Er varen rode en blauwe ferry's over de rivier. De rode zijn gratis en besparen je voeten de pijn die een stad je normaal bezorgt (ja, NY, ik heb het over jou!). De blauwe gaan nog iets verder en zijn betalend. Daar neemt ze ook ineens afscheid van ons.
We wandelen dus eens door de markt en laten de diva's in de speeltuin. Dan nemen we de Ferry en doen een ritje tussen de hoge gebouwen, tuinen,... We stappen af aan een kade waar restaurantjes en bars zijn. We doen ons tegoed aan een cocktail en delen frietjes. Bij wijze van voorgerecht. Daarna nemen we opnieuw de rode Ferry om over te stappen op de blauwe. Die moet ons naar eatstreet brengen. Een foodmarket die altijd open is in het weekend. Het is eventjes zoeken, maar we vinden het. En het is helemaal de moeite waard. Elke voedselsoort wordt er vertegenwoordigd: Aziatische keuken, Mexicaans, Turks, Grieks... Er zijn hamburgers, taco's, pizza's en pasta's,... Dessertjes in de vorm van ijs, macarons, oliebollen, churro's, cupcakes,... En cocktails uiteraard om alles door te spoelen. Het is er gezellig. De diva's eten een braadworst, eten mee Indisch (yuk) van de prins en diva 2 bijt ook nog een paar keer van mijn scampi in kokos en zoetzure saus. Daarna eist de drukte van de dag zijn tol. We zijn alle vier uitgeput. Een uur ferry, kwartiertje stappen en tien minuutjes brengen ons terug naar onze camping. Wat een topdag! En morgen is er gewoon een nieuwe!

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Oh wauw, sounds like the city you want to live in! Zoeken ze daar ergens reisagentes? As in 2? As in een duobaan? As in 2 voor de prijs van... euhm... 3? :-) (ja we moeten die dure ijsjes etc kunnen betalen he!) :-) Sounds like a plan to me :-) :-) :-)

katrien 2016-04-10 07:30:44

Yelva, het moet echt een topdag zijn geweest voor Jullie ! Pas op, je bent Katrien bepaalde ideeen aan het geven ... :-)

Pierre en veronique 2016-04-10 09:43:30

We hadden een heerlijke dag! Staat in de top 3 :). En wat Katrien betreft... Ik kan het alleen maar met haar eens zijn. We zijn een Siamese tweeling via WiFi. Draadloos maar daarom niet minder verbonden ;). Die penthouse is al een feit... Dus anderhalf loon is meer dan welkom! I'm in!

fairytales 2016-04-10 11:05:45

We hadden een heerlijke dag! Staat in de top 3 :). En wat Katrien betreft... Ik kan het alleen maar met haar eens zijn. We zijn een Siamese tweeling via WiFi. Draadloos maar daarom niet minder verbonden ;). Die penthouse is al een feit... Dus anderhalf loon is meer dan welkom! I'm in!

fairytales 2016-04-10 11:05:49

Als Bram de prins is, dan ben ik eigenlijk Koning. En rondhossen op teenslippers? Kind-helden!

Koen 2016-04-10 12:22:17

Als Bram de prins is, ben jij... Prinses Astrid? :) Flipflops behoren nu tot onze huisstijl!

fairytales 2016-04-11 00:18:53

Yup, Katrien heeft schitterende ideeën :-) :-) :-) duobaan voor triple loon. Als we diene zot vinden dat dat betaald zijn we weg! En dan hopen dat ze daar gene fancy chirurg hbn dat ons siamese tweeling -af wil maken. ;-)

katrien, al onderweeeeeeeg 2016-04-11 17:23:18

Als het niet in de reissector is, dan misschien in een of andere freakshow... Ze kunnen dat hier wel apprecieren denk ik.

fairytales 2016-04-12 00:33:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.