Let it rain...

Australië, Tintinara

Er zijn van die adviezen die niemand, tegen beter weten in, opvolgt. Iedereen weet dat je beter geen pijntje, vlekje of ander symptoom kan googelen. Iedereen doet het. Iedereen weet dat je het weer niet moet googelen als er een regenzone over het land trekt. Ik ook. En toch heb ik het gedaan. Het tijdperk van bikini's, flipflops, zonnecrème en strand is wel degelijk voorbij. De zon komt niet terug. Good karma has left the building. Onze goedweer-bonnetjes zijn allemaal opgebruikt tijdens de eerste maand. Toen te veel, nu te weinig. Ik weet niet of de regen ons volgt of wij de regen volgen, maar het is een feit dat de zon altijd weggaat als wij aankomen. Dat zal zo zijn voor kangaroo-Island overmorgen en het zal zo zijn voor Adelaide. Ik weet van waar de uitdrukkingen komen: om van te rotten, om van dood te vallen, om zot te worden, om van te balen. Ik heb ze al veelvuldig gebruikt. Bij het spotten van de 12 apostles, van de lord ard gorge, van de shipwreck, van de London bridge, van de arch. Er was dat ene lichtpuntje. Aan de Lord ard gorge werden we beloond met 2 minuutjes droogte en een regenboog.
Maar de weergoden hebben het verkloot, definitief. Ze sucken, zoals alle andere goden. Ze krijgen allemaal mijn middenvinger en als ik het lef had, een blote kont!
Het ding is dat het hier niet regent voor 5 minuutjes. Het regent van 's morgens vroeg tot 's avonds. Nog een felle wind erbij en het is herfst. Niet meer met de mooie kleuren en 25 graden. Wel een Belgische herfst. Dat weer heb ik trouwens ook even gegoogeld. Blijkbaar verstopt onze zon zich daar... Ach, extra puntje om naar uit te kijken. We weten van 7 weken geleden hoe leuk het is om van slecht weer naar goed weer te gaan. Blij dat we dat nog eens gaan mogen meemaken.
Nog anderhalve dag voor Kangaroo Island. Mijn maag en ik kijken al uit naar de tocht met de ferry. Feestje! Ik hou van rollercoasters, echt waar, maar niet op het water. Vindt de maag niet leuk. Maar we zien wel wat er komt. Het is niet te veranderen met een vingerknip (ik heb geprobeerd). Of met een schietgebedje, gevloek, verwensingen, voetenstampen,...
Wat ik wel ga doen, is een souveniertje meenemen voor de 'aussiespecialist' die ons deze reisperiode heeft aangeraden. Een grote emmer water! Daarvan hebben we tenslotte meer gehad dan van koala's en kangoeroes.

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

het begint te korte yelva,en het weer hier is aan het verbeteren want tot nu toe ook gene vette.ik hoop dat het daar een beetje minder regent voor u laatste dagen.groetjes aan iedereen en tot binnenkort.

papa 2016-05-03 12:07:48

Wij gaan naar een heerlijke 23 graden hier dus bij je terugkomst een zonovergoten welkom! Grtjes!!

Claire 2016-05-03 12:14:15

Jaja, volgende week zitten we al in de week van retour. Maar het is alleszins mooi geweest en het was meer dan de moeite. Zelfs met de regen. We waren de eerste maand genoeg opgewarmd! En blij dat er nog wat mooi weer aankomt in Belgie. Zowel voor jullie als voor ons! ;)

fairytales 2016-05-03 13:21:04

Het einde nadert en ik wil het niet! Zal bij deze even egoïstisch zijn, sorry, maar wat ga ik nu elke dag moeten lezen? En naar uitkijken?! ;) Geniet er nog van! Regen of niet, nog steeds jaloers :p

Tamara 2016-05-03 14:00:20

Ja, Tamara... Misschien kan ik met de baas eens bespreken of ik een nieuwe blog mag starten met onderwerp: Het leven zoals het is: het reisbureau. Of in overleg met mijn liefste collega: Het leven zoals het is: het moe-der-schap. Onderwerpen genoeg :). Maar heeeeeel erg bedankt voor het mooie compliment ;)

fairytales 2016-05-03 14:04:29

Ooooh kl**e regen!!! Ik vind het ni cool dat jullie daar in dat snertweer zitten en zo moeten eindigen. En vooral ook voor Els... die heeft het slechte weer van hier meegenomen terwijl ik nog zo gezegd had van het goeie weer meeeee te brengen... guess she mixed up... :'( Oh, ik heb zo n dubbele gevoelens... blij dat ik mn collega terug ga hbn (maar ik was al gewend geraakt aan onze babbels via deze weg, ook al leest er meer volk mee dan ik in n privegesprek zou willen :-) :-) :-)) maar ook triest vr jullie en deze leuke blog! Idd... het zwarte gat gaat groot diep en zwaar zijn... gedurende 1 week :-) :-) :-) en dan is mijn funny maatje terug! :-) (zou het "live" nog klikken denk je, na aaaaaaal die tijd???) :-) :-) :-) lol!

de collega dat je nog keihard mooi weer gunt 2016-05-03 22:33:56

Ik heb het haar ook al gezegd. Wij hebben normaal nooit slecht weer op vakantie! Ik vermoed dat alle Belgen massaal gewenst hebben om de regen weg te krijgen - naar 'ergens waar het altijd warm is' ofzo. Ik heb al een to-do-lijst gemaild naar onszelf om bij retour te doen. Ik zoek enkel nog een nieuwe reden om te sparen :). Hier is het ook dubbel. Elke nacht droom ik dat het mijn eerste werkdag is en als ik wakker ben, denk ik: oef, we zijn hier nog! Maar ik kijk er ook naar uit om met iedereen bij te praten en weer te zien. Ik denk dat het gaat zijn alsof ik nooit ben weggeweest. Alleen gaat Dirk zot worden van ons getetter nu we zoooooooooooveel bij te praten hebben ;)

fairytales 2016-05-04 00:41:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.