Dalat

Vietnam, Dalat

Vandaag hebben we onze eigen tour samengesteld. Er zijn vele bezienswaardigheden te vinden, wij kozen voor de Elephant falls. Met de scooter moesten we ons eerst uit de chaos van de stad zien te manoeuvreren. Iedereen rijdt hier kriskras door elkaar heen (net zoals in Ho Chi Min) en eigenlijk was het gemakkelijker dan gedacht: gewoon goed opletten en langzaam rijden. Eenmaal de stad uit, zijn de wegen een stuk rustiger en rijden we door prachtige bergpassen onderweg naar de watervallen. Na een uurtje rijden, waren deze gemakkelijk te vinden. Het water was erg bruin, maar zeker niet minder mooi. De wandelroute naar beneden was nogal glad (niet erg handig als je op slippers bent) en na een half uurtje over rotsblokken klauteren zijn we omgekeerd om te gaan lunchen (rijst met soja-saus en veggies, onze favoriet inmiddels).

In de middag zijn we naar Lang Biang gereden. Een berg(je) in het noorden van Dalat (2167m), waar je waanzinnig 360-graden uitzicht hebt over de vallei. Eenmaal in het dorpje aangekomen, bleek dat je niet naar naar de top kunt rijden met de scooter. We moesten overstappen op de 4WD jeep die ons naar boven bracht. De scooter parkeren was geen enkel probleem, dat doe je hier gewoon ín de supermarkt. Eenmaal boven hebben we een uurtje van het uitzicht genoten, warme soja-melk gedronken (het was hier stiekem best wel koud), om vervolgens weer terug naar het hostel te rijden.

's Avonds zijn we teruggegaan naar de bar, waar het gister wel erg gezellig was. Onszelf voorgenomen om iets minder te drinken dan de avond ervoor (niet gelukt) en uiteindelijk veel te laat in bed beland, terwijl de wekker om 7uur alweer ging.

's Ochtends werden we opgehaald voor onze volgende activiteit en samen met twee gidsen ergens in de middle of nowhere gedropt (althans zo voelde het). Gelukkig wisten zij wel de weg en hebben we in totaal 6 uur door de bergen gewandeld en 16 kilometer afgelegd. Onderweg zijn we door bossen gelopen met dennenbommen, verschillende plantages (koffie, passievruchten, bananen) en gammele hangbruggen. Halverwege hebben we uitgebreid geluncht met de traditionele Vietnamese Banh Mi (baquettes) en heel veel fruit. Je kunt je voorstellen dat ik na deze wandeling en slaapgebrek van afgelopen dagen even en siësta nodig had. Eenmaal terug in het hostel heerlijk geslapen en toen ik wakker werd was het inmiddels wel etenstijd. Drie jongens in onze dorm hoorden ons over pizza praten (even iets anders dan rijst please!) en 10 minuten laten zaten we met z'n vijven bij de pizzeria. Uiteraard werd ik door iedereen overgehaald om wéér mee te gaan naar de bar, dat kon ik natuurlijk niet weigeren. Deze keer ging ik alleen écht niet drinken (gelukt!), ik had namelijk om 23.30u een sollicitatie-gesprek via Skype.

Dat is nog best een uitdaging. Hoe kleed je je voor een sollicitatie terwijl je aan het backpacken bent? Van een van de jongens mocht ik een overhemd lenen en ik ben naar de kapper geweest, waar ik mijn haar in model heb laten föhnen voor omgerekend € 0,83 (misschien moet ik elke dag maar even langsgaan?). Om 23.00u heb ik de bar verlaten en ging iedereen solidair mee terug naar het hostel. Eenmaal terug kwam ik erachter dat het gesprek pas om 00.30 begon (even in het tijdsverschil vergist). Toen hebben we alle matrassen op de grond gelegd, er een soort slaapfeestje van gemaakt en kaartspelletjes gespeeld om mij wakker te houden.

Middenin de nacht het gesprek gevoerd (het was voor Nyenrode om een extra vak op de vrijdag te kunnen geven) en al die moeite is niet voor niets geweest, want ik ben aangenomen!

P.S. De aftermovie van Thailand staat ook eindelijk online:
https://vimeo.com/170188698

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat een leuke ervaring.... solliciteren om 00.30u via Skype! !!! Maar leuk dat je daarvoor aangenomen bent. Van slapen zal niet veel meer gekomen zijn hé 😁😁😁. Je foto's zijn ook altijd leuk om te zien en ook daar is het weer erg mooi zeg. Mis je de Hollandse pot niet een beetje??? Ik denk dat als je thuis komt, wel trek heb in een lekker prakje met een bal gehakt ! 😁😁😁 Heel veel plezier nog en kijk goed uit. Groetjes marja

Marja 2016-06-11 21:25:34
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.