Dalat

Vietnam, Dalat

Dalat is heel leuk, maar dan ook echt HEEL leuk! Vijf redenen op naar Dalat te gaan:
1. Het klimaat
2. People
3. Food
4. Locatie
5. Things to do

Deze stad ligt in de bergen op 1500 meter en om die reden is de temperatuur een stuk aangenamer dan in de rest van Vietnam, 'slechts' 27 ipv 39 graden is een hele verademing. De mensen zijn ontzettend aardig (totaal niet opdringerig zoals soms in andere toeristische plekken (transport, miss??! transport?? transport??? No thanks) en het eten is heerlijk. De locatie is prachtig: middenin de bergen, met uitzicht op een groot meer en vele vergezichten en vooral bekend vanwege de avontuurlijke activiteiten. Daar maak je mij blij mee! Raften, mountainbiken, canyoning, hiking en nog veel meer.

Ons programma voor de aankomende dagen:
Dag 1: Canyoning
Dag 2: Met de scooter naar de Elephant falls en Lang Bian peak.
Dag 3: Hiking door de bergen

Het canyoning zal ik hier beschrijven en dag 2/3 toelichten op 7 juni (ik heb teveel foto's gemaakt om alles in één reisverslag te proppen.

Canyoning dus. Eigenlijk wist ik niet eens wat dit prècies inhield. Letterlijk: "een sport, waarbij men de loop van een rivier door een kloof volgt" (bron: Encyclo online). Inclusief alle obstakels die je tegenkomt. Een dag lang abseilen, zwemmen, dobberen in de stroming van de lazy river, cliff jumping, stroomversnellingen en nog veel meer. Aan de foto's hoef ik volgens mij weinig tekst toe te voegen. Vooral een dag lang lachen! De gidsen hadden fantastische oneliners zoals "Don't be lazy, be crazy", "Relax like a noodle", "Foooooootoooo", Reeeeeeemember" en "Safety first, funny second" (uit de categorie "je had erbij moeten zijn" I know, maar ik vermeld het toch even).

Iedereen ging 's avonds naar de bekendste bar van de stad: 100 roofs bar. Eigenlijk valt het niet te beschrijven hoe bizar deze bar was. Ik ga het toch proberen: Het heeft het meeste weg van een soort grot in combinatie met een labyrint, waar je je weg naar de bar moet zien te vinden met allerlei tunnels, trappetjes, geheime doorgangen, verborgen deuren op zeven verschillende verdiepingen. 80% van de bar is pikkedonker en je hebt een zaklamp nodig om je weg te vinden. Ik voelde me net Alice in Wonderland die op elke hoek of bocht de raarste creaties tegenkwam. Een speeltuin voor grote kinderen, vooral als je een paar (en nog een paar) drankjes op hebt. Het dakterras was eigenlijk gesloten, maar de manager was gemakkelijk om te kopen met wat trip-advisor reviews. Op het dakterras vonden we een boom waarin jackfruits groeiden, we besloten er eentje mee te nemen (Brian genaamd), dit is niet voor iedereen goed afgelopen (bekijk het filmpje maar als je even wilt lachen). De rest van deze memorabele avond ga ik niet proberen te beschrijven, gedetailleerde informatie is bij mij persoonlijk verkrijgbaar.

Het filmpje van de vallende jackfruit (sorry Anthony, echt!):
https://youtu.be/f3rhXJi21N8

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

O o Es bezorg je nou een blauw oog bij iemand??? Mocht je hem niet 😂. Wel weer heel spannend wat je allemaal heb gedaan. Zeker veel blauwe plekken of raak je er een beetje aan gewend?? Maar al met al weer heel leuk om te lezen en te zien ook je filmpjes. Gaat nu wel snel nog een paar weken en ik kan je weer een knuffel geven. Xx

Lydia 2016-06-11 18:35:33
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.