#30 Campocatino - Isola Santa

Italië, Vagli Sopra

#30 Campocatino - Isola Santa

https://youtu.be/fHzLCHfv7_U

https://youtu.be/YJ685sY857I

https://youtu.be/535kHZg88hU

Half 7 op, yh alles ingepakt, efficiënt ondanks de dauw - or so I thought. 'n laatste blik op de bergwand geworpen waar zich ergens (?) halverwege de kluis v S.Viviano bevindt. De afdaling verloopt soepel. Eerst naar Vagli Sopro. Dan Vagli Sotto. Campocatino is n "transhumance" dorpje (voskuil's Maarten Koning zou 't in Het Bureau een "buitenmuseum" noemen), ik herinner me vaag iets daarover vd Aardrijkskunde lessen op t SMC. Misschien zijn de zaakvakken wel t meest 'nuttig'/dierbaar als je op vakantie bent.
Opeens hoor ik geluiden die ik vannacht ook hoorde. Ja hoor! Cinghiali! Ze blijven stil staan, en dat is n uitstekende strategie, want op de foto die ik maak zijn ze onzichtbaar. Ik dacht steeds aan bruingestreepte Veluwe exemplaren, maar hier - en in de Asterix - zijn ze zwart.
Bij n kapelletje zie je wat er met de geboortestrikken gebeurt als baby opgroeit. "Siamo nonni! We zijn grootouders geworden" (no hint intended, yet...) vind ik de mooiste. Wat doet men eigenlijk met al die ooievaars in Nl?

In Vagli Sotto gaat de bar pas om 9h open. Maak even n rondje door het historische dorpje. Zie geen mens: vakantiewoningen niet verhuurd na hoogseizoen?
In de bar wil ik de blog bijwerken, maar vind mn stilus niet! Hele rugzak uitgepakt. Tent te drogen gehangen. Alle items uit de verschillende zakken doorzocht. Nogmaals tent ondersteboven gekeerd, inmiddels droog. Ha gelukkig! Wat m'n vulpen is voor mn dagboek, is de stilus voor pindat. Moet denken aan een weduwe die een verloren drachme terugvindt, en val de dame vd bar lastig met mijn opluchting....

Nu verder, naar de Tibetaanse hangbrug hier (?), het vrijwel drooggevallen meer enz.

https://www.ditisitalie.nl/12-italiaanse-handgebaren-deze-moet-je-leren-voor-je-vakantie/


https://youtu.be/fwP703s_HyE

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.