#19 Scoffera - Barbagelata

Italië, Davagna

#19 Scoffera - Barbagelata

Was alweer even geleden om iemand anders' gesnurk te horen 's nachts - en toch geeft ook een geborgen gevoel om niet alleen te zijn in zo,n zaaltje onder(!) de kerk. Alles was er wat we nodig hadden: water, wc, stopcontact- en bovendien lekker Italiaans koffieautomaat. We sliepen uit, de supermarkt gaat toch pas 8h open, en lopen tot Barbagelata samen op. We doen samen boodschappen, ook dat heeft iets gezelligs. We komen de mevrouw van gisteravond nog even tegen, die onderbreekt haar telefoongesprek er niet voor maar er kan nu wel n glimlach van af.

Na anderhalf uur gaan we ontbijten. Met perzikken pruimen brood en echte boter. Ieder de helft v/e 125g pakje, meenemen is geen optie. Ik vertel over de rol van boter in Das Vermaechtnis v Heintich Boell, maar we spreken ook over alle mogelijke persoonlijke zaken.

We overnachten naast de hut v Barbagelata. Die is gesloten, maar er is water en we zetten onze tentjes op het grasveld van het speeltuintje. Alle horeca enz is gesloten en uitgestorven. Adriano vraagt wat pasta te koop, hij heeft kookspullen. Komt terug met bier, tomatensaus aubergine en pasta, gratis gekregen van mensen hier. Er hangt een indrukwekkend onweer in de lucht, het lopen was daardoor niet zo warm als gisteren, en eenmaal op de kam van de berg was het fijn wandelen. M'n tent staat net op tijd. Onder de veranda genieten we van het spektakel van donderwolken en bliksem. Voor mijn Deacathlon tentje wordt dit ook n soort vuurdoop, heb al mn spulletjes goed in plastic in veiligheid gebracht.
Het onweer valt erg mee. Intussen kookt Adriano heerlijke spaghetti met rode saus voor me. De zonsondergang is schitterend, krijg daar alleen al een goed humeur van: zo waren ze in Afrika. .


We nemen morgen halverwege de route afscheid. Met veel stof tot nadenken, soms goede gesprekken en soms, op mijn verzoek, fijne stiltes. Ideaal gezelschap: morgen scheiden onze wegen, ik ga hem missen!

https://youtube.com/shorts/fMhrGzQLQ-c?feature=share


https://youtu.be/aCmGSdgMTxM

https://youtube.com/shorts/ZhYw8EISo?feature=share

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.